Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kunst tyveri

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev - hvor var det bare godt tænkt, at skrive herind. Du lyder som en meget samvittighedsfuld pige, der gerne vil passe på din veninde, så hun ikke kommer i klemme. 

Jeg tænker, at det er din venindes eget ansvar at sørge for, at hun kun deler ting, som hun har rettigheder til. Jeg tænker dog også, at du sagtens kan fortælle din veninde om din bekymring. Måske kan du sige, at det bekymrer dig, at hun deler andres billeder? Du kan måske samtidig forklare, at du er bange for, at hun kan komme i klemme, hvis det bliver opdaget og ikke er lovligt? 

Du skriver, at din veninde let kan blive vred, men måske vil hun alligevel godt kunne forstå din bekymring? Det kan være, at du kan starte med at sige: "Jeg så at du lagde et billede op af... den kunstner kan jeg også godt lide. Jeg har hørt, at man ikke altid må dele andres billeder og kunst, uden at få lov. Har du tænkt på det?"

Kender du www.sikkerchat.dk? De ved en masse om at færdes sikkert på nettet og de har også en brevkasse. Jeg tænker på, om du og din veninde mon sammen kunne sætte jer ned og skrive et brev dertil. I kunne spørge, hvad man egentlig bør gøre på Instagram, hvis man gerne vil dele andres billeder? Så kan I få styr på hvordan reglerne er, og du undgår, at gå bag om ryggen på din veninde.

Jeg håber, at I sammen finder en løsning.

Mange tanker fra Børnetelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat