Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kom til at købe over nettet…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige 12 år. 

Vi kommer alle sammen til at lave fejl en gang i mellem. På nettet er det svært at vide præcist, hvad man får klikket på. Men de fleste steder kræver det mere end et klik at købe noget.

Jeg synes, at du skal fortælle dine forældre om episoden. Du kan fortælle præcis, det du har skrevet i dit brev. Det fortæller nemlig rigtig godt, hvordan du oplevede situationen. Jeg tror, at du vil få det meget bedre, hvis du får det fortalt. Måske kan du vise dem vores breve?

Hvis du er kommet til at købe noget i gennem spillet, så kan det kun lade sig gøre, hvis dine forældre har tilknyttet et dankort til spillet. Hvis de har det, så kan de se det på deres konto. Så det er endnu en god grund, til at få det sagt til dem. 

Hvis dine forældre ikke har tilknyttet deres dankort, så tror jeg ikke, at du behøver være så bekymret for, at du har købt noget, hvis du kun har trykket en knap forkert. 

Men det er bedre at få ro i maven ved at fortælle dine forældre det, end at tage chancen med, at de ikke opdager det. 

Det er så svært for at finde ud af, hvornår man kan komme til at klikke på noget forkert. Dem som laver og sælger ting til online spil er jo også meget interesseret i at tjene penge. Derfor kan det være så svært at vide om man måske har klikket forkert. Derfor kan det også være godt at få hjælp fra dine forældre. Så kan I sammen finde ud af, hvad der er sket eller ikke sket.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat