Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Internet og mobil

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,  Tak for dit brev med spørgsmål omkring online-venner. Det er nogle gode spørgsmål, og jeg kan godt forstå, at du føler dig forvirret.  Jeg synes, det lyder så spændende, at du har fået nogle søde og dejlige venner gennem World of Warcraft! Jeg synes også, at det er godt, at du har fortalt din mor om WoW, og vist hende én af dine venner på Facebook. Jeg kan godt forstå, at du har lyst til at fortælle hende, at du faktisk allerede Skyper med fem af dine gode venner, og at du går og tænker lidt på, at du gerne vil mødes med dem i virkeligheden.  Det virker som om, at din mor også kender meget til WoW, så jeg tænker, at hun måske vil være ret god til at forstå, at du går og tænker på, hvordan det ville være at mødes med dine online-venner. Tænker du mon det samme? Du fortæller, at du faktisk allerede har talt lidt med din mor om, at du gerne vil mødes med dem fra WoW, og så foreslog hun selv, at det ville være en god idé at Skype med din belgiske ven, før I kunne finde ud af, om det ville være en god idé at mødes. Tror du mon ikke også, at hun vil synes, det er OK, at du Skyper med de andre? Det lyder også som om, at du er meget opmærksom på, hvornår WoW-folkene går over din grænse og skriver noget, der ikke er i orden. Har du mon talt med din mor om det? Jeg synes nemlig, at det virker som om, at du passer rigtig godt på dig selv  og andre derinde. Jeg forestiller mig, at din mor måske vil blive meget tryg over at vide, at du passer så godt på dig selv, når du Skyper med dine venner. Kan du mon også forestille dig det?
Èn af grundene til, at du er lidt nervøs over at fortælle din mor om, at du Skyper med dine venner og gerne vil mødes med dem, er, at din ene venindes mor ikke må vide, at din veninde spiller WoW. Jeg kommer til at tænke på, hvad din mor mon ville gøre, hvis du fortalte hende det, som det var: At du har været lidt nervøs for at fortælle hende om det hele, fordi du frygter, at hun vil fortælle det videre til din venindes mor? Ville hun mon så alligevel sige det videre? Eller ville hun f.eks. i stedet snakke med både dig og din veninde om, hvordan det er at Skype med WoW-vennerne? Du skriver, at du er bange for at ødelægge dine WoW-venskaber, hvis du fortæller dine venner om, at du har tænkt på, hvordan det ville være at møde dem ansigt-til-ansigt. Du har allerede snakket med én af vennerne, som har prøvet at møde andre fra WoW. Måske kunne du starte med at spørge de andre, om de også har mødt andre fra WoW i virkeligheden eller om det ikke er noget, de har tænkt over? På den måde kan samtalen omkring at møde hinanden måske udvikle sig? Jeg håber, at du har fået mod på at tale med din mor om, at du faktisk er begyndt at Skype lidt sammen med nogle af dine WoW-venner og dine tanker om, at du gerne vil møde dem. Du fortæller, at I snakker engelsk sammen, når I Skyper, så jeg gætter på, at flere af dine venner kommer fra udlandet. Det betyder, at du skal ud og rejse eller at de skal rejse til Danmark, hvis I skal mødes en dag, og så er det jo i hvert fald nødvendigt, at du har talt med din mor om det.
Hvis du har brug for at snakke lidt mere om det, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.  De bedste hilsner,  BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat