Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

“Hygge på Snapchat”

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 12 år. 

Jeg kan ikke bestemme for dig, om du skal stoppe med det. Men jeg kan måske give dig nogle råd, som du kan tænke over, og træffe dit valg ud fra det. 

Mit ene råd er, at jeg tænker, at det kan være lidt usikkert at have sex med en, man kun kender fra de sociale medier. Man kan nemt opbygge en facade igennem de sociale medier, som ikke stemmer overens med den man er i virkeligheden. Man kan også hurtigt komme til at skrive en masse ting, som man godt kan lide og har lyst til.

Det kan ofte være forskellige fantasier og i dit tilfælde sexfantasier. Men der er stor forskel på fantasi og virkelighed. Så mange ting man tænker kunne være spændende og frækt, er nødvendigvis ikke noget man har lyst til i virkeligheden. 

Jeg synes helt klart, at du skal overveje, om du har lyst til, at det her skal blive til virkelighed eller ej. 

Den respons du kan give pigen, kan være rigtig mange ting. Du kan f.eks. skrive, at du hellere vil mødes med hende og lære hende at kende, uden at I har sex. Du kan også skrive, at det har været rigtig sjovt at chatte med hende, men at du har ikke lyst til, at I tager skridtet videre. 

Du er stadig kun 12 år og der vil komme en masse muligheder for dig, hvor nogle af dine sexfantasier nok skal blive til virkelighed. Hvis du altså har lyst til, at de skal blive til virkelighed. Men de behøver bestemt ikke at blive til virkelighed, når man er 12 år. 

Der er masser af tid. Det er oftest rart og trygt, at udleve sine fantasier med én, man rent faktisk kender og har følelser for. 

Jeg håber, at du kunne bruge nogle af mine råd. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat