Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det var godt, at du undrede dig over, hvad en 36 årig mand ville med en 13 årig pige. Og fint, at du har blokeret ham, så I ikke er i kontakt mere. Som du ved, kræver det stor forsigtighed og omtanke at være på de sociale medier. Og du har både vist forsigtighed og omtanke, og oven i købet taget screen shots af jeres samtale. Godt tænkt af dig.

Det er svært at vide, om manden er pædofil, eller om han bare bliver tiltrukket af smukke unge piger. Det i sig selv kan føles klamt, når man som du er 13 år. Men det behøver ikke at betyde, at han er pædofil. Jeg synes ikke, hans svar beviser noget om, hvad han ville, så jeg tror ikke, du kan gøre så meget ved det.

Jeg vil foreslå, at du bruger den kedelige oplevelse til at blive ved med at udvise fornuftig adfærd på nettet, ligesom du gjorde her. Så skal det nok gå godt for dig. Det vil være rigtig godt, at du også snakker med en voksen der er tæt på dig. Dine forældre, så de ved, at der er en der har kontaktet dig og du har blokeret ham.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat