Brev

Hvad skal jeg gøre ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det var godt, at du undrede dig over, hvad en 36 årig mand ville med en 13 årig pige. Og fint, at du har blokeret ham, så I ikke er i kontakt mere. Som du ved, kræver det stor forsigtighed og omtanke at være på de sociale medier. Og du har både vist forsigtighed og omtanke, og oven i købet taget screen shots af jeres samtale. Godt tænkt af dig.

Det er svært at vide, om manden er pædofil, eller om han bare bliver tiltrukket af smukke unge piger. Det i sig selv kan føles klamt, når man som du er 13 år. Men det behøver ikke at betyde, at han er pædofil. Jeg synes ikke, hans svar beviser noget om, hvad han ville, så jeg tror ikke, du kan gøre så meget ved det.

Jeg vil foreslå, at du bruger den kedelige oplevelse til at blive ved med at udvise fornuftig adfærd på nettet, ligesom du gjorde her. Så skal det nok gå godt for dig. Det vil være rigtig godt, at du også snakker med en voksen der er tæt på dig. Dine forældre, så de ved, at der er en der har kontaktet dig og du har blokeret ham.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat