Brev

Hvad skal jeg gør?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Det lyder som om, du har mødt nogle søde mennesker og fået mange nye, gode venner i ’gaming verdenen’. Når din ven har haft lyst til at fortælle dig om sin familie, betyder det, at han ser dig som en omsorgsfuld, fortrolig ven. Det kan godt være lidt overvældende at høre om en andens svære oplevelser på den måde – især når han har været så ked af det. Jeg er dog sikker på, at det har været rigtig rart for ham at fortælle nogen om det. Dét i sig selv kan sommetider hjælpe, hvis man har det svært.

Det er ikke altid, at man har energi eller kræfter til at snakke med en ven om sådan nogle meget svære ting. Det kan man måske godt få lidt dårlig samvittighed over, men det er helt i orden at have det sådan. Derfor synes jeg ikke, at du behøver sige mere om det, hvis du ikke synes, du har lyst og energi til at snakke om det lige nu. Måske har du lyst til at spørge ind til, hvordan det går om noget tid? Det kan også være, at du har masser af energi til at snakke om det igen, og så kan du måske bare spørge ham, om det er noget, han har lyst til at snakke mere om – for så kan han bare sige til. Når han siger, at det er ’blevet fikset’, betyder det måske, at han har fået hjælp, og måske er det længe siden. Det kan være, at han har talt med andre om det? Så måske har han heller ikke selv brug for at snakke så meget mere om det? Det er ikke til at vide. Derfor kan det være en god idé at spørge.

I forhold til den/de personer, som driller i skolen, er det vigtigt, at du får talt med nogen om det, så det kan stoppe.Jeg kan forstå, du har prøvet at tale med nogle af dine lærere, men det ikke hjalp. Har du mon snakket med dine forældre? Det lyder som om, dine forældre støtter dig og synes, at det er dejligt, du får en masse godt ud af at game. Måske kunne du tale med dem om, at det gør dig rigtig glad at game, men at der er en eller et par stykker i skolen, der driller dig meget med det – og at du ikke ved, hvad du skal gøre. Dine forældre vil nemlig kunne hjælpe dig med at snakke med en lærer – og læreren har pligt til at hjælpe dig med at stoppe drillerierne.

Hvis du ikke synes, du kan tale med dine forældre om det, er du også meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen eller skrive til os på Chatten. Så vil vi meget gerne hjælpe dig med at kigge på, hvad du ellers kan gøre.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat