Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gære?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år 

Det er godt, at du har skrevet, for jeg kan godt forstå, at du er ked af situationen.

Det er helt naturligt, at man er nysgerrig på det med at sende nøgenbilleder. Og det er helt naturligt, at man syntes, at det kan være spændende og sjovt. Når det, som starter som en uskyldig leg, så pludselig udvikler sig til trusler om at dele private billeder, kræver det både styrke og mod at få det stoppet - og det har du!

Det er ikke ulovligt at sende nøgenbilleder, men det er ulovligt at true med at dele og at dele nøgenbilleder af en anden, hvis man ikke har fået lov. Det er rigtigt vigtigt, at man føler sig meget tryg og fortrolig med en anden person, før man sender nøgenbilleder. Desværre kan man ikke vide sig sikker.

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært, at fortælle om det til familie, lærere eller venner - dog tænker jeg, at det er vigtigt at få det fortalt til nogen. Du har brug for opbakning på din skole, og de voksne skal give dig den opbakning. Selv om delingen af nøgenbillederne sker uden for skoletiden, påvirker det jo, hvordan du har det ovre i skolen. Husk, at der er rigtig mange drenge og piger, der har været i den samme situation som dig. Der er mange børn og unge, der ringer og skriver med os om at deres billeder er blevet delt eller de er blevet truet med det. Hvem mon du helst vil snakke med om de trusler og billeder? En af dine forældre, en lærer, en pædagog eller måske har du en voksen, at du er klar til at få hjælp hos?

Det er ikke sikkert at personen vil dele dine billeder, men måske har han sagt det for at få flere billeder af dig. Det er stadig slet ikke okay!Hvis der pludselig skulle blive delt billeder af dig, så er det ulovligt. Truslerne er faktisk heller ikke lovlige. Du kan tage screenshots af hans beskeder, gemme dem som beviser og melde det til det medie, du har været på eller direktet til Politiet 114.

Du kan også bruge Red Barnets rådgvininge til at få hjælp: https://redbarnet.dk/sletdet/ 

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover, når du færdes på de sociale medier. Jeg tror på, at du kan få gemt beviserne og få hjælp fra en voksen, så han ikke fortsætter sine trusler mod dig.

Du kan læse mere om ”problemer på nettet” inde på vores hjemmeside lige her: https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet og du er altid velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111, så kan vi tale mere om det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat