Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14.

Tusind tak for dit brev til BørneTelefonen. Det er mega modigt af dig at dele nogle af dine inderste tanker og bekymringer med os. Hvor beskriver du flot, hvad der sker i dit liv for tiden. Jeg kan ikke lade være med at fortælle dig, at du ikke er den eneste, der fortryder ting, som de har gjort eller oplevet, og som også synes det er hårdt at være teenager med pres fra flere sider. At skrive ind til os kan forhåbentlig være med til at lette nogle af de tanker, som du tumler med.

Jeg fornemmer ud fra dit brev, at det meste af din tid fylder dig med triste tanker om det, som du har gjort, og at du nu også er begyndt at mærke dit hjerte banke højt. Det kan være rigtig ubehageligt at gå rundt med dårlig samvittighed, men det kan være du allerede nu mærker en lille bedring, ved at have skrevet herind og fortalt mig det? Det håber jeg.

Du fortæller, at du allerede har tænkt på at tale med din mor. Det er en rigtig god idé. Du kan fx sige: ”Jeg har brug for at tale med dig, når vi har mulighed for at tale alene. Jeg har en fornemmelse af, at jeg har gjort noget grænseoverskridende. Og det har jeg det rigtig dårligt med. Og jeg har brug for en voksen, der kan hjælpe mig og en som ikke bliver sur på mig” Det kan være utrolig skamfuldt, og det bliver ikke nemt at tale med din mor. Men det kan måske have negative konsekvenser for dig og din søsters forhold, hvis du ikke får åbnet op og fortalt, hvad der går dig på.

Det kan være rigtig svært at indrømme, at man har gjort noget, man ved, ikke var godt. Men det er stadig meget bedre at fortælle det, end at holde det for dig selv. Og den dårlige samvittighed jeg fornemmer du har, er jo også et tegn på at du er en fornuftig dreng, der er nysgerrig, og derfor et kort øjeblik kom til at gå over stregen. Det fornemmer jeg også, at din mor også vil forstå.

Hvis det er svært at sige til din mor, kan du vise dit brev, som du har skrevet til BørneTelefonen, og bagefter vores svar til dig.

Jeg kan godt forstå, at alle disse tanker gør dig trist. Men jeg fornemmer også, at du allerede godt vidste, at man ikke må dele billeder af andre på nettet, som de ikke har givet tilladelse til. Jeg får lyst til at fortælle dig, at vi i Danmark har en Straffelov, som bl.a. skriver, at alle mennesker har ret til ikke at blive krænket på nettet. Men det har du jo heller ikke gjort! Det er virkelig godt, at du har slettet alle billeder. Du kan derfor rolig glemme tankerne om fængsel i forhold til det her.

Selvom du er så god til at beskrive din situation, så kan jeg af gode grunde ikke være helt sikker på alle detaljer. Men det lyder som om, at du har rørt din søsters numse meget kort, og ført hendes finger kort hen på din penis. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor gammel din søster er?

Jeg får også lyst til at fortælle dig, at der også står i Straffeloven, at alle mennesker har ret til at bestemme over deres egen krop. Også din søster. Det betyder, at ingen må tvinge nogen til at gøre noget, som man ikke har det rart med. Heller ikke seksuelt.

Samtidig er det dog rigtig meget naturligt, at alle børn/unge bliver nysgerrige på sin egen og andres krop og seksualitet. Det er meget naturligt og en god måde at lære sig selv at kende på. Det er dog rigtig vigtigt, at man eksperimenterer og er nysgerrig sammen med en jævnaldrende pige eller drenge, som også giver udtryk for at have lyst. Det fornemmer jeg at du godt ved, men nævner det for en sikkerheds skyld alligevel.

Når jeg læser dit brev, er jeg ikke i tvivl om, at du er en fornuftig ung dreng. Jeg kan se, at din familie betyder meget for dig. Jeg kan også se, at det betyder meget for dig, at være dig selv og få dit drømmejob.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd, og jeg håber, at du ikke længere vil gå alene med disse tanker, men at dele dem med din mor. Din mor er den voksne, og den som kan hjælpe dig til at blive glad og nyde livet – igen. Du har allerede taget det første skridt ved at skrive til os.

Du er også altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har mere, du gerne vil tale eller skrive om.

Knus og kærlige tanker fra BørneTelefonen.

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat