Gratis

anonymt

24/7

Brev

HJÆLP

hej mit naven er …

jeg har lig været på en hjemme sider der hedder omegel og det var en han tog et bliller af mig og sat en nøgen man in og sager han vil viser det til alle vis jeg ikke gør vad han siger

HJÆLP MIG PLS

VED IKKE VAD JEG SKAL GØRE

pls svar hutit

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ... Tak for dit brev! Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse, du har haft på nettet. Jeg kan godt forstå, du spørger om hurtig hjælp!   Jeg kender ikke så meget til den hjemmeside, du fortæller om, men jeg kan se, at hjemmesiden er en slags chat for personer over 18 år. Jeg kan godt forstå, at det har været en voldsom oplevelse for dig. Selvom stedet er for personer over 18 år, er det ikke i orden, at en mand tog et billede af dig og truer dig med, at han vil vise billedet til alle, hvis du ikke gør, som han siger. Mandens opførsel er meget ulovlig, og det er vigtigt, at han bliver stoppet i sin opførsel – og at du får talt med nogen om den ubehagelige oplevelse, du har haft. Derfor er det nødvendigt, at du får fortalt det til en voksen, som er tæt på dig. Kan du komme i tanke om en voksen, som du har det godt med, og som du stoler på? Det kan f.eks. være dine forældre? Det kan også være en lærer på din skole? Eller måske en vens mor eller far? Det kan også være, at du går i en klub eller til en sport, hvor du måske har en træner, du vil kunne tale med. Det vigtigste er, at du får snakket med en voksen om det, du har oplevet, så det kan stoppes.  Jeg tænker på, om manden mon har fået din mailadresse, dit Facebook-navn eller dit mobilnummer? Hvis han har det, er det vigtigt, at du også får sagt det til en voksen. Så kan den voksne hjælpe dig med at få manden til at stoppe med at kontakte dig og true dig. Hvis manden har skrevet til dig eller på anden måde henvendt sig, så sørg for at gemme beviserne/beskederne, de kan bruges, når du skal snakke med en voksen om det og også som beviser, hvis det kommer på tale at manden skal anmeldes. Det kræver rigtig meget mod at skrive om det, du har oplevet, så jeg synes, det er stærkt af dig, at du har skrevet brevet her til mig. Måske kan du også vise en voksen brevet her – sammen med mit svar? På den måde kan den voksne hurtigt læse, hvad du har oplevet, så han eller hun kan hjælpe dig. Du må også meget gerne SMS’e eller ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til os på BørneChatten, som du finder her: http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx. Telefonen og chatten har åbent fra klokken 11-23 hver dag. Det er gratis at ringe. Jeg håber, at du kan finde lidt mere mod frem, og at du får fortalt en voksen tæt på dig, om de ting, du har oplevet! Tanker og kærlige hilsner BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat