Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har hacket en Facebook profil

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Tak for dit brev. En del af at være ung, er desværre, at man nogle gange kan komme til at gøre noget dumt. Det var forkert af din ex-veninde at skrive grimme ting om dig. Og som jeg kan se, at du godt selv ved, var det forkert af dig at hacke din ex-venindes Facebook-profil. Du skulle naturligvis have logget ud igen med det samme. Men det allervigtigste er, at du bagefter har forsøgt at gøre det godt igen med at snakke med din ex-veninde. Desværre var hun ikke klar til at snakke. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med nogle flere idéer til, hvad du kan gøre.

Din ex-veninde har sagt det videre til din klasselærer, og det har gjort dig bange for, at alle får det at vide, og at du måske bliver anmeldt. Jeg tror ikke, hun ville fortælle om det til alle – for så tror jeg, at hun allerede havde gjort det. Og jeg kan heller ikke forestille mig, du skulle blive anmeldt – det tror jeg nemlig ikke ville gavne nogen.

Men din klasselærer vil selvfølgelig håndtere det på en eller anden måde, når din ex-veninde er gået til ham eller hende. Jeg kan forestille mig, at klasselæreren ville starte med at snakke med jer hver for sig – og måske bagefter snakke med jer begge to. Det her løses bedst, hvis I begge får mulighed for at snakke ud om, hvad der er sket.  

Jeg kan forestille mig, at du lige nu går og har det rigtigt dårligt, fordi du går rundt og venter på, hvad der skal ske? Måske kunne du bede klasselæreren om en snak? For her kan du nemlig bede ham/hende fortælle, hvordan han/hun vil hjælpe jer med at få løst konflikten.

Ved dine forældre noget om alt det her? Hvis de endnu ikke ved noget, synes jeg, du skal overveje at fortælle dem det. Så vil de være bedre forberedte, hvis klasselæreren fx vælger at ringe til dem. Måske kender dine forældre din ex-venindes forældre? Og måske kunne det være en hjælp, hvis dine forældre kunne snakke med hendes forældre?

Jeg håber, du har fået nogle idéer, du har lyst til at prøve af. Hvis du har brug for flere, eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat