Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fup på sociale medier

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ung på 20 år.

Jeg synes, det er så sejt, at du beder om at få dine penge tilbage, og at du ikke lader dig skræmme. Samtidig søger du andre veje når du ikke bliver hørt, og det er godt.

Jeg ved ikke, om det er lovligt, det han gør, selvom han tydeligvis er på kanten. Det er noget som politiet skal afgøre.

Du er bedre stillet, hvis du stadig har jeres aftaler og kommunikation på skrift eller screendump, men du skal ikke holde dig tilbage, hvis du har slettet det.

Du kan her læse noget mere om dine rettigheder og muligheder, når du bliver snydt på nettet. Det kan måske også hjælpe dig til at undgå at komme i en ligende situation en anden gang.

Jeg ved ikke, hvor store dine muligheder er for at få dine penge igen. Jeg ved heller ikke, om du er kommet til at medvirke i noget kriminelt.

Dog står du helt klart bedre, hvis du anmelder det. Det er en måde at vise på, at du ikke var klar over, at det var ulovligt. Det er en måde at sikre sig på at han får en form for konsekvens af det, han har gjort. Det er også en måde at stå op for dig selv på.

Du kan jo ikke ændre på, at du har været udsat for fup, men du har mulighed for ikke at komme til at føle skam. Så du ikke ender med at tro, at du er forkert, fordi du lod dig lokke.

Det er så nemt at blive vildledt eller snyd på nettet. Mange, der bliver snydt på nettet, melder det ikke, fordi de er flove over det og føler, at det er deres egen skyld. Det er også det, som manden bevidst udnytter.

Du lod dig lokke, og det kan vi alle blive ind imellem.

Det der er mere vigtigt er, at så snart du opdagede, at du ikke var tryg, da tog du det alvorligt.

Det fortæller mig, at du har en sund fornuft og en tro på dine egne evner til at handle på dine udfordringer. Du kan holde fast i dig selv og ikke lade dig true, selv når du er klar over, at du blev fuppet.

Det fortæller mig, at du har en stærk retfærdighedssans og er klar til at kæmpe for dine overbevisninger. Det er jo generelt ret gode kort at have på hånden, når du skal stå op for dig selv.

Jeg håber du kan bruge mine råd og ellers er du velkommen til at ringe på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat