Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er personen fake?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak fordi du deler din historie med os. Det må være en svær situation for dig. Men hvor er det godt, at du står fast på, at du vil lære hende at kende og ikke bare snakke intimt. 

Det er rigtig svært i sådan en her situation at sige,  hvad der er rigtigt at gøre. Det kan være svært at lære hinanden rigtigt at kende over nettet. Man kan vise sig som den man gerne vil være, istedet for den man er. Når det er sagt, kan man også bare være den man er, både i virkeligheden og på nettet. Derfor er mit bedste råd til dig at følge din mavefornemmelse. Lyt altid efter hvad maven siger. Det kan tit være kloge ting. Det du mærker er dine grænser og det virker til, at hun bliver ved at tage kontakt på en måde, du ikke er med på. Selvom du er afvisende, bliver hun ved. Selvom du ikke vil tale intimt, bliver hun ved. Jeg tænker, at du skal stole på din mavefornemmelse og den tvivl du har. Det er bare svært at vide om hun er den, hun giver sig ud for eller der gemmer sig en anden person bag profilen. 

Hvis du vælger at holde kontakt, kan det måske være en ide at foreslå en skypesamtale med hende?  På den måde er det stadig over nettet samtidig med, I måske får en bedre fornemmelse af hinanden. Hvis nu hun siger nej, kunne det være du skulle spørge ind til hvorfor. Men så vil jeg igen anbefale at overveje at slutte med at have kontakt. 

Det kan også være en ide at få råd fra dine venner - og forældre. Prøv at vise dem beskederne og hør, hvad de tænker om det hele.  Du kan også kigge på vores Gode råd: https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet 

Pas godt på dig selv 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat