Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10

Mange tak for dit brev. Jeg kan rigtig godt forstå dig. Det er ikke en rar situation, når man føler sig misforstået på nettet.

Misforståelser kan tit opstå på skrift. Så når ting bliver misforstået på f.eks. Facebook eller Instagram, så kan det nogle gange hjælpe, at prøve noget andet, i stedet for, at blive ved med at skrive.

Derfor synes jeg ikke, at du skal fortsætte med, kun at skrive med dem. Det er også meget nemmere, at opføre sig dårligt mod andre, når det er på skrift. Ligesom når du oplever, at folk begynder at skrive kedelige ting til dig.

Det er som om, at folk tit glemmer, at der sidder et andet menneske på den anden side af skærmen. Som faktisk kan blive ked af det.

Så, en idé kunne være, at du stopper med at svare på skrift, hvis der kommer flere kommentarer, som du bliver ked af. Men i stedet kunne du ringe, eller tage hjem til dem, der har skrevet dårligt til dig, så I kan tale sammen om hvad der er sket?

Jeg synes, at du skal fortælle dem det fra din side, og fortælle hvor ked af det, du er blevet. Selvom det måske er det samme du vil sige, som du har skrevet til dem, så har det nogle gange en anden effekt, når det bliver sagt ansigt til ansigt.

Det lyder som om, at din veninde blev ked af det over, at hun ikke blev tagget. Selvom det ikke var din mening at såre hende, har hun måske følt sig udenfor, da hun fik øje på, at hun ikke var tagget. Og det kan I måske også få talt om.

Måske kan det også være en hjælp for dig, at tale med en lærer, som kan hjælpe jer til at have en snak om det i klassen? Det kan også være, at I kan have et tema om, hvordan man er en god ven på nettet eller sociale medier.

Nogle gange, kommer vi til at såre folk. Også selvom det ikke var vores mening. Og det eneste vi kan gøre er, at tale om det og at gøre det på en anden måde fremover. 

Venlige hilsner Børnetelefonen 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat