Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det akavet??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 13 år,

Nogen gange ville man bare ønske, at man kunne trykke på en fortryd-knap. For når man godt kan lide nogen og måske er lidt småforelsket, så kan man godt komme til at gøre og sige ja til ting, man fortryder.

Og det lyder som om, det er det, der er sket for dig? 

Jeg er lidt i tvivl, om det kun var din bh, du sendte et billede af. Eller om det var et billede af dig, hvor du havde din bh på? Der er nemlig lidt forskel. 

Hvis det bare var din bh, så tænker jeg, du skal slå koldt vand i blodet. Det er selvfølgelig ikke særlig rart, hvis han starter et rygte om, at du sender billeder af din bh. Men du kan selv være med til at slå det rygte ihjel. Du kan fx sige, at det faktisk slet ikke var din bh på billedet. Eller sige, at det måske nok er lidt dumdristigt at sende et billede af en bh. Men at det er langt værre at starte dårlige rygter om andre. 

Hvis han har nået at gemme din snap ved fx at tage et screenshot, og du er på billedet, så er sagen en lidt anden. Så tænker jeg, du skal bede ham slette billedet. Det SKAL han gøre, når du beder ham om det. Og han må under ingen omstændigheder dele det. For det er ulovligt at dele billeder uden den andens samtykke. Havde billedet været et nøgenbillede, ville det også være ulovligt for ham at have det. For du er under 18 år. Og nøgenbilleder af børn under 18 år betragtes som børneporno. 

Der er rigtig mange unge piger og drenge, der kommer til at sende billeder til hinanden, de senere fortryder. Man bliver så nemt revet med at stemningen. Og vil jo super gerne give den anden et godt indtryk. Du er derfor ikke den eneste, der nu står i en situation, hvor du fortryder et billede. 

Det allerbedste vil derfor måske være at få en snak med drengen? Kunne du fortælle ham, at du fortryder billedet? Og regner med, at han på ingen måde har gemt det. På den måde kan du måske føle, at du selv får lidt mere kontrol over tingene. Og at det bliver lidt mindre akavet. Du kunne måske endda vise ham dit brev og mit svar. Så kan han også blive klogere på, hvilke billeder der er ok. Og hvilke billeder der er ulovlige.

Jeg forstår godt, du syntes det er svært, at I er mange der godt kan lide ham. Og måske er det også derfor, at du er kommet til at overskride dine egne grænser lidt ved at sende det billede. Når vi gerne vil gøre indtryk, så tager vi nemlig nogle gange flere chancer end ellers. 

Men måske skal du bruge den her oplevelse til at mærke efter, om han er noget for dig. Den måde han reagerer på i forhold til billedet kan være med til at fortælle dig, om du kan stole på ham eller ej. Hvis det viser sig, at du ikke kan det, så er det måske værd at kigge efter andre søde fyre. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat