Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år
Tak for dit brev. Det lyder ikke sport rart, det der foregår ovre i din klasse, så det er godt, du skriver! Det lyder som om, du heldigvis har haft nogle gode oplevelser på nettet. 
Som jeg forstår det, har du på en måde har haft lidt helle fra alle de ubehagelige kommentarer, når du har blogget eller snakket med andre via de sociale medier. Men når du ind imellem har lagt mærke til, at pigen fra din klasse også har været på, så har du trukket dig tilbage af frygt for, om hun kunne finde på at såre dig... (Det håber jeg, er rigtigt forstået?)
Jeg synes på ingen måde, det er dumt, at du blogger! (Når bare du husker at passe på dig selv og ikke skriver noget, der kan såre eller støde andre.) - Men jeg synes, det er rigtig væmmeligt, at sammenholdet i jeres klasse er så presset! Jeg gætter på, at du (og sikkert også alle de andre) hele tiden går rundt og er bange for at blive udsat for hånlige kommentarer, og det er meget dårligt for jer alle sammen...
Derfor så tænker jeg, at det er på høje tid, at de voksne omkring jeres klasse kommer på banen og finder ud af, at jeres klasse har brug for hjælp! 
Jeg kan ikke ud fra dit brev se, om der er nogen voksne, som er klar over, hvor "giftigt" klimaet i jeres klasse er. Mon der er nogen (forældre eller lærere), der har en ide om, hvor dårlig stemningen er blevet? Ellers så vil jeg foreslå dig, at du fortæller det til dem. (Har du mon mod på det?)
Du kunne fx printe dit brev til BørneTelefonen ud (måske sammen med svaret?) og så give det til en af dine forældre eller en af dine lærere. Dit brev viser jo meget tydeligt, hvor klemt du er blevet, og at jeres klasse har brug for hjælp til at reparere jeres sammenhold...
Alternativt kan du måske prøve at skrive et anonymt brev til skolens ledelse og fortælle, hvordan det er at være elev i din klasse (husk at skrive hvilken klasse, du går i) og at du har valgt at skrive til dem, fordi du er bange for, hvordan de andre vil reagere, hvis de finder ud af, det er dig, der har fortalt om trivselsproblemerne. I sidste ende er det skolens ansvar, at det er okay for alle børn at gå i skole hver dag, og de har pligt til at bekæmpe mobning.
Hvis du synes, det virker for svært eller ikke lige kan overskue det, så vil jeg foreslå dig at starte med at ringe til BørneTelefonen. På BørneTelefonen (telefon 116 111) kan du og rådgiveren i ro og mag tale sammen om detaljer, og du kan få lejlighed til at øve dig lidt på at fortælle om de her ting.
Jeg krydser fingre og tæer for, at det skal lykkes for dig at få hjælp til dig og resten af klassen.
Kærligst fra BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat