Brev

Digital mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du gerne vil have lidt hjælp til at finde ud af, hvad du skal gøre, for det lyder som en ubehagelig situation, du er havnet i. Som jeg forstår dit brev, lyder det som om, du både er presset af drengen, som du på en måde godt kan lide, og af tanken om, hvad de andre piger mon vil sige, hvis du ender med at blive kærester med ham. 

Jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvorfor i himlens navn drengen mon truer dig. Har du en fornemmelse af, om han mon rent faktisk mener noget med sine trusler, eller om han måske snarere på en ret uheldig måde prøver at være smart og gøre indtryk på dig..?

Hvis du tror, at han faktisk forsøger at imponere dig ved at spille sej, så kunne det måske have en god effekt, hvis du prøvede at skrive lidt direkte og smart tilbage... Det kunne fx være noget i stil med: "Hey, hvor fedt er det at blive kaldt den flotteste, hvis man har truet sig til det?" eller "det kan godt være, du faktisk er den flotteste, men så længe du truer mig, så kommer du ikke til at høre mig sige det." Måske kunne det give ham et fingerpeg om, at vejen til et pigehjerte næppe går gennem sms-trusler..?

Hvis du derimod er bekymret for, om han rent faktisk kunne finde på at slå dig (eller bede de andre drenge om at hjælpe sig mod dig), så tænker jeg, at du skal gribe det an på en anden måde.

Enten kunne du - hvis du tør - skrive til ham, at du ikke finder dig i trusler og at du vil melde ham, hvis ikke han stopper med det. Måske kan det få ham til at indse, at han er gået for vidt..?

Eller - hvis du ville være utryg ved den model - så kunne du bede din mor om at kontakte hans forældre (og jeres klasselærer), så de voksne kan tale sammen om, hvordan de kan få stoppet truslerne. (Ikke nødvendigvis fordi han skal have en skideballe, men for at de kan få ham til at forstå, at det han gør, påvirker dig - og at det faktisk også er ulovligt...)

Med hensyn til, hvordan de andre piger vil reagere, hvis du vælger at blive kæreste med ham, så vil et typisk voksensvar være, at du skal være ligeglad med, hvad andre mener, og at du skal gøre det, som er rigtig for dig...

Men jeg ved godt, at det tit er meget lettere sagt end gjort. Det betyder meget for de fleste af os, (både voksne og børn) at dem vi går sammen med respekterer vores valg. Så måske ville det gøre dig lidt mere tryg, hvis du vidste, at nogle af pigerne ville forstå og respektere dit valg. 

Måske kan du tænke efter, om der er nogle af pigerne, som ikke ville synes, du var mærkelig (eller som i hvert fald ville acceptere, at du valgte anderledes end dem.) Hvis der er en eller flere, som du ikke ville være usikker ved, så kunne du måske snakke med dem om nogle af de tanker, du har gjort dig og spørge dem, om de vil bakke dig op, hvis nogen begynder at kommentere på dit valg..?

Du kunne måske også snakke med ham om det og sige, at du er genert og lidt nervøs for de andres reaktion, så du gerne vil have, at I i begyndelsen er lidt diskrete og ikke officielt melder ud, at I er kærester...

Tit kan det være rigtig godt at snakke lidt mere direkte med en rådgiver, fordi man kan få vendt mange flere detaljer, end man kan i et brev. Jeg vil derfor foreslå dig, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for flere/andre forslag og/eller en snak om, hvilke tanker du har gjort dig.

Jeg håber for dig, at tingene går i orden snart.

Kærligst fra BørneBrevkassen

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat