Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Den nye dreng på snapchat

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det stærkt, at du blokerede ham og passede på dig selv i en svær situation. Man kan nemlig hurtigt komme til at gøre noget, som man måske egentlig ikke ville, særligt når man bliver bedt om det over internettet.

Flere unge oplever at få deres billeder delt på nettet - også selv om de er blevet lovet, at det aldrig ville ske. Og selv om det kun er lovligt med accept fra den som er på billedet, så sker det alligevel ofte, at et billede bliver sendt. Samtidig er det svært at forhindre et billede i at nå rundt til andre - når det først er taget og sendt, kan det i teorien havne hvor som helst og bliver først slettet, når vedkommende som har billedet vælger at gøre det.

Derfor er det vigtigt, at øve sig i tænke over de konsekvenser der kan være, når man deler billeder online.

Jeg kan godt forstå, at det er ubehageligt at tænke over, hvad der kunne være sket - heldigvis nåede du at overveje situationen en ekstra gang og fik stoppet i tide. Det har naturligvis sat nogle tanker i gang, og du kan overveje om det ville være rart for dig, at fortælle dine forældre om din oplevelse. Du bestemmer jo selv hvor meget du vil fortælle dem, men du kan have fokus på den følelse du får, når du bliver bedt om noget grænseoverskridende over nettet. Måske kan I få jer en god snak om, hvad du kan gøre, hvis du igen oplever en situation som denne.

Det kan også være at det ville være rart at snakke det hele igennem med din veninde igen - sammen kunne I lave en lille plan for, hvordan man kan reagerer eller hvad man kan sige, hvis det skulle ske igen.

Uanset hvad du vælger, så skal du vide, at du har gjort alt det rigtige - og måske er dine tanker omkring det blot med til at gøre dig endnu mere sikker på, hvordan du en anden gang vil handle i en lignende situation.

Jeg tænker, at det kan være hjælpsomt for dig at læse lidt mere om ”problemer på nettet” inde på BørneTelefonens hjemmeide: https://www.bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet

Tak for dit brev, som vidner om, at du er en stærk pige, der husker at overveje de konsekvenser, der kan være hvis man deler billeder online - også selv om det ser ud til at det er en pæn fyr i den anden ende.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat