Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børnetelefonen – Hemmeligt for forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige dreng

Tak for dit brev. Du har ret - når man har været inde på BørneBrevkassen og læse breve, vil man kunne se det i historikken, som du beskriver. Det kan vi desværre ikke ændre på.

Men du har jo faktisk selv en rigtig god ide, og det er at slette sin historik efter sig. Det ved jeg, at mange andre børn og unge gør, hvis de ikke har lyst til, at andre skal se, at de har kigget i BørneBrevkassen.

Jeg får lyst til at sige til dig, at jeg ved, at mange børn og unge også bruger BørneBrevkassen som inspiration, når de f.eks. skriver skoleopgaver. Så det er jo ikke sikkert, at dine forældre vil undre sig over, at du har været ind på BørneBrevkassen og kigge..?

Hvis du er urolig for, om de mon vil kunne se, at du har sendt et brev, så vil jeg sige, at vi gør alt hvad vi kan for at sørge for, at dem der skriver til os, ikke kan blive genkendt. Dvs. hvis nogen er kommet til at skrive deres navn eller hvor de bor, så ændrer vi det i brevet.

Jeg håber, du alligevel kunne bruge svaret, selv om jeg desværre ikke kunne sige "ja" til dit forslag..? Jeg tror, du har hjulpet mange andre børn og unge med dit brev, for jeg tror at det kan være en hjælp til dem, der ikke havde tænkt på at "rydde op" efter sig på computeren - nu ved de, hvordan de gør.

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat