Brev

Billeder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15
Tak for dit brev. Teknisk set, har du ret i, at nøgenbilleder af unge under 15 år kan betragtes som børneporno - i hvert fald, hvis billederne har seksuel karakter. (Fx. hvis personen på billedet onanerer eller står i en seksuelt udfordrende position.)
Hvis personerne på billederne er over 15 år og frivilligt har udvekslet fotos, burde der ikke være problemer i det. (Når bare de husker, at det er forbudt at offentliggøre billeder af andre personer, uden de har givet lov til det. Derfor vil det fx ikke være lovligt at lægge billederne ud på nettet.) 
Mange hilsner fra BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat