Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen.
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er en rigtig øv-situation, du er havnet i. Jeg kan nemt forestille mig, hvor ondt i maven du må have med alle de her tanker. Jeg kan virkelig godt forstå, at du ønsker, at I aldrig havde skændtes.

Den del af det er for sent nu, men jeg tror det er vigtigt, at I får redt trådene ud, så I begge kan komme videre – enten sammen som veninder eller hver for sig…

Nogle gange, når man virkelig har været ude efter hinanden og fået sagt nogle grimme ting, som man måske ikke mener, eller som man ville ønske man ikke havde sagt, så kan det være en god idé med en mægler… Her tænker jeg på en person, som ikke holder med en af jer, og som ville kunne hjælpe jer med at lukke ”krigen” ned og komme videre. Det kunne f.eks. være en af jeres klasselærere… De ville måske kunne hjælpe jer med at tale det hele igennem og komme hele ud på den anden side… Det kan også være, at det er nemmere med skoleinspektøren?

Når alt dette er sagt, så tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at man tænker meget over hvad man skriver – både i sms’er, men særligt, når man skriver noget i et offentlig forum, som f.eks. Facebook. Det er forbudt at true folk, og man kan komme rigtig galt af sted med sådanne trusler.

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat