Brev

Vores Lærer

Hej vi er 2 piger på 12 og 13 år

I skolen om Torsdagene når vi har Tysk har vores lærer været ud og ryge. Lige før hun har os når vi når vi har et spørgesmål og hun kommer hen til os og ville hjælpe os så lugter hendes ånde virkelig meget af røg, og det for vi i hovedet
Hvad skal vi gøre

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære piger

Tak for jeres brev. Jeg kan godt forstå, at I synes det er lidt ubehageligt.

I kan derfor overveje, om I vil sige det til hende. På en pæn måde. Måske vil hun blive glad for at få det af vide, så hun måske lige kan spise et stykke tyggegummi eller en lakrids, inden hun går ind til time med jer?

Det er altid lidt følsomt, at skulle fortælle en anden, om det så er en ven eller en voksen, at man ikke bryder sig om deres lugt. Men det er ok at prøve, så længe, man gør det ordentligt, fx med lidt humor eller varme bag ordene. I kunne jo sige noget som: "aj altså X kan du ikke lige snuppe et tyggegummi, inden du kommer ind. Jeg har ikke lyst til at være passiv ryger..." Hvis I siger det med et stort smil, så tror jeg ikke, hun bliver stødt.

Hvis hun ikke vil lytte, kan I måske prøve at stille jer lidt længere fra hende, når hun taler, eller vente lidt med at stille spørgsmålene, til lugten er taget af i løbet af timen? 

Man kan jo ikke ændre på, at hun ønsker at ryge eller ej. Det må være hendes sag. Om hun vil lytte til jeres råd vides ikke. Men det er ok at prøve at få en snak med hende. Jeg håber, I lykkes med det.

Mange hilsner BørneTelefonen.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat