Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vil gerne skifte skole!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev hvor du beder om råd fordi du mistrives i skolen. Det du beskriver, lyder som, at din lærer ikke er klar over eller har øje for at du har det rigtig svært og har brug for hjælp. Har du og din lærer mon talt sammen om dine problemer med at kunne følge helt med fagligt i skolen? 

 

Du skriver at din lærer udtaler sig om dig overfor dine klassekammerater, det lyder meget ubehageligt, det kan jeg godt forstå gør at du får det dårligt, det er på ingen måde i orden at en lærer taler sådan om en af sine elever. Det er faktisk sådan at alle elever har ret til et godt undervisningsmiljø, og det er dine lærers ansvar at skabe grundlag for det. Er der mon andre end dig i din klasse der har oplevet at blive talt om på den måde? Jeg spørger om det, fordi jeg får tanken at din lærer måske tror at hun hjælper dig ved at prøve at forklare for de andre hvorfor du ikke er i skole?

Når du skriver at karaktererne 4-7 ikke er særligt godt, så tænker jeg at du har ret høje ambitioner for dine skoleresultater, er det korrekt forstået? Det er rigtig fint at have ambitioner og arbejde for at opnå gode resultater, men det virker som om du har brug for hjælp, ved dine lærere at du er talblind og ved de at du gerne vil opnå endnu bedre resultater i dansk end hidtil? Jeg tænker at dine lærere er nødt til at vide dette, så de kan yde dig den nødvendige støtte for at du kan realiserer de mål du har sat dig. Er du mon enig med mig i det?

 

Du stiller også et spørgsmål om muligheden for særligt tilskud til efterskoleophold. Det ved jeg desværre ikke, det afhænger af den præcise situation du og din familie sidder i? Men jeg tænker at i skal kontakte den aktuelle efterskole ( i kan evt. kigge på www.efterskoler.dk ) efter en som passer til dig eller kontakte jeres kommune og høre om mulighederne. De vil kunne fortælle jer hvilke tilskud man kan søge og om det er en mulighed for dig og din familie.

Så, min vurdering af din historie vil være at du skal have en voksen til at hjælpe dig med at tale med din skole, så du kan afslutte din folkeskole på en god måde og føle dig klar til dit videre uddannelsesforløb.
Du skriver ikke noget om din relation til dine forældre, har du mon talt med dem om alt dette og vil du kunne bede dem hjælpe dig? Hvis ikke du kan eller ønsker det, så skal du finde en anden voksen, en i din familie, eller måske din venindes mor, eller en helt anden, bare du ikke skal løse dette alene, det er alt for meget for dig at tumle med. Hvis de voksne i din nærhed synes det er svært at vide hvordan de hjælper dig, så kan du oplyse dem om at BørneTelefonen også har en telefon for forældre og andre voksne, de kan læse om den på Børns Vilkårs hjemmeside og ringe på 35 55 55 57 eller skrive hertil

http://www.bornsvilkar.dk/Raadgivning/ForaeldreTelefonen.aspx#.URoeIqUTlkg

Jeg håber at du kan bruge dette råd, ellers synes jeg du skal vide, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de dygtige rådgivere der sidder og gerne vil hjælpe dig yderligere.

 

Kærlig hilsen til dig fra

BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat