Brev

Venskab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år

Jeg kan sagtens forstå, at du er bange for at miste din bedste ven. Det er jo svært, at forestille sig hvordan hverdagen vil være uden ham.

3 års tæt venskab lyder rigtig dejligt, og mon ikke din ven bare er nervøs for alt det nye med, at skifte skole og få nye venner. Nogen gange siger man ting man ikke mener, når man er nervøs eller bekymret.

Jeres venskab kan jo sagtens fortsætte selvom I ikke går i samme skole. Venskabet vil måske forandre sig lidt, når I ikke er sammen hver dag. Måske vil det være sjovt for jer, fordi I så får nogle nye ting, at fortælle hinanden.

Jeg kender mange børn og unge, som har været venner igennem mange år, selvom den ene har skiftet skole eller er flyttet.

Når I er så tætte venner, kan du måske tale med ham om dine tanker og fortælle ham hvordan du har det. Måske har han det på samme måde og har bare ikke sagt det højt.

Jeg håber, at du får talt med din bedste ven og at I finder ud af noget sammen.

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat