Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Jeg skal snart skifte skole og jeg er meget nervøs på hvordan du tager imod mig

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen

Det kan være rigtig svært, at skifte skole og jeg kan godt forstå, at du er nervøs.

Du skriver ikke præcist hvad det er du er nervøs for, så jeg gætter lidt. Måske er det fordi du er lidt bange for, hvordan de andre børn og voksne er. Det kan også være fordi du ikke rigtig kender til alt det nye endnu. Det kan fx være skolens regler eller lege man ikke kender, som de andre leger i frikvarteret.

Jeg tænker om du mon har snakket med dine forældre, om at du går og er nervøs for, hvordan det hele skal blive i den nye klasse? Hvis dine forældre ved, hvor svært det er for dig, kunne de tale lidt med dig om hvad der skal ske. Det kan ofte blive nemmere, hvis ikke man skal gå rundt med tankerne selv.

Måske har du besøgt din nye skole? Ellers kunne I måske tage ud og besøge den nye skole? Og I kunne snakke med din nye lærer om, hvem du kommer til at sidde sammen med?

Det kunne også være, at dine forældre og den nye lærer kunne hjælpe dig med at lave aftaler med de andre børn efter skole?

Hvis det ikke hjælper at snakke med dine forældre, eller hvis du bare synes det er for svært, så kan du altid ringe ind til BørneTelefonen på 116 111. Her kan du tale med en af vores søde rådgivere, om alle de tanker du har om den nye skole.

Jeg håber du får det godt i den nye skole, og ønsker dig alt det bedste.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat