Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvordan jeg skal gøre det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 16 år

 Det er rigtig godt at have nogle mål med sig selv og hvad man gerne vil, så jeg kan sagtens forstå at du gerne vil undersøge hvad der skal til for at nå dine mål.

Såvidt jeg ved, skal der være 4 ting til stede før end man begynder at tjene mange penge. Passion (det man virkelig godt kan lide at lave), at man hjælper andre hvis de har brug for hjælp og at man modtager hjælp, for man kan ikke blive succesfuld uden andre mennesker. Og så skal der held og tålmodighed til også.

Passion. Du skal gøre det du syntes er sjovt og interessant. For de fleste mennesker, betyder det ,at man starter med at arbejde eller uddanne sig indenfor det man godt kan lide at lave. De erfaringer man gør sig på arbejdspladsen eller uddannelsen, er meget værdifulde. Det er de erfaringer du skal bruge til at forme dit næste arbejde. Efterhånden får du skabt flere og flere værdifulde erfaringer, som du kan bruge når den gode ide kommer. Hvis du fx tænker i at være iværksætter eller får en idé om, hvad det er, du vil arbejde med.

Hjælp. Det er de færreste der kan skabe noget og blive rige, uden hjælp fra andre mennesker. Hvis du kikker på mennesker der har skabt en formue, så vil du opdage at de også er gode til at hjælpe andre og de er gode til at modtage hjælp fra andre.

Måske ved du allerede nu hvad du kan lide at beskæftige dig med, måske er du i tvivl. Det er altid en god ide at vende dine tanker og ønsker med andre, det kan være venner, forældre, lærere og UU vejlederen eller andre. Andres tanker og erfaringer kan være virkelig god inspiration til dig, for når de snakker kan det være, at du bliver klogere på dine egen ønsker eller det du ikke ønsker.

Tålmodighed og held. Ja det er en svær ting at skulle være tålmodig, og om det betyder få år eller mange år er ikke til at sige .Det kommer jo helt an på dig, og det kan også være at du ændrer på dit mål og ønske undervejs.

Du kunne fx begynde med at få et fritidsarbejde, så du tjener dine egne penge og af dem kan lave en opsparing eller finde måder at investere dine penge. Her kunne du måske tage en snak med din bankrådgiver om, hvad der ville være godt at gøre - måske få en snak med en investeringsrådgiver, hvis det er den vej, du vil gå. Måske skaldu også sætte dig ned og få skrevet dine mål konkrete ned; fx. hvornår er jeg rig (nok),  hvornår du vil nå målet, hvordan vil du nå målet, hvad er du villig til at bruge af tid og investere i dine mål og hvem og hvor kan du få hjælp og rådgivning. Måske findes der et sted i nærheden af dig, som kan rådgive dig - det er der fx. nogle kommuner der har.

Jeg tror, du skal se på dit mål om rigdom, som en rejse du skal ud på. Du er allerede godt på vej.

Jeg ønsker dig held og lykke på din vej.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat