Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Underlig engelsk lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år

Tak for dit brev. Godt at du har skrevet. Det lyder ikke til at være rart for dig i skolen lige nu, og jeg kan godt forstå, du spørger om, hvad du skal gøre.

Man kan som lærere og elever ikke holde lige meget af alle. Men en ting, der er sikkert, er, at man skal behandle hinanden med respekt og anerkendelse, og det lader det ikke til, at din lærer gør, når jeg læser dit brev. Det kan godt være, at du ikke er hendes yndlingselev, men det betyder ikke, at hun kan opføre sig på den måde. Din lærer er den voksne, og det er hende, der har ansvar sammen med elever for, at der er en ordentlig tone, og det lyder det ikke til, at hun kan magte lige nu.

Du spørger, om det bare er dig? Det kan godt være, at det er dig, der gør noget ved hende, som gør hende sur, men hendes opførsel er ikke i orden. Jeg tænker, at det er meget vigtigt, at I får talt sammen på en ordentlig måde, hvor du får fortalt, hvordan du oplever, at hun behandler dig. Hvis ikke hun ved besked på, hvad det gør ved dig, så kan hun ikke ændre sig.

Kunne du bede din forældre om at hjælpe med at få et møde på skolen, hvor I får snakket alle sammen? Jeg tror desværre ikke, at det er noget, der ændrer sig, hvis ikke I får en snak om det. Måske er der andre på skolen eller i din klasse, der også føler sig dårlig behandlet af hende, men ikke har haft det samme mod som dig til at bede om hjælp...

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat