Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udvekslingsstudent og dårlige karakter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år 

Jeg kan godt forstå, du gerne vil afsted til USA. 

Måske du/I kunne kontakte dem og fortælle din situation. Og så høre hvad du skal gøre for at øge dine chancer for at få pladsen. Du kan fortælle dem, at du har gjort en stor indsats for at forbedre karakterne. De sidste karakterer du får, vil du meget gerne sende med. Husk at fortælle dem, at det er din største drøm at komme på High School i USA.

Eller tal med dine forældre om de vil hjælpe med at kontakte dem. Måske er de på sprogrejserne forstående og lader dig få lov til at afleverer forhåndsgodkendte karakterer, hvor dine lærere kan skrive den karakter ned du ville få, så du i stedet kan sende dem.  

Ved du hvor mange du konkurrerer med og hvad ligger de på i gennemsnit? Det kunne jo være, at du alligevel er en af de bedste der søger til skolen og du får en plads.

En anden ting er at tale med dine forældre om, hvad du så kunne tænke dig hvis du nu ikke får en palds. Det er jo kun en plads og hvis mange søger er chancen lille. Man kan jo også tage på sprogrejse i sommerferien for eksempel. Efterskole eller søge ind gennem godgørende organisationer. Og hvis man ikke kommer til USA denne gang, kan du komme afsted senere i livet i stedet. Der er mange organisationer, hvor man også kan komme på ophold senere.

Jeg krydser for at det lykkes.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat