Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ubehagelig lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Hvor er det godt, at du skriver ind om noget, som må fylde enormt meget i din og dine klassekammeraters hverdag.
Du har allerede udvist et stort mod og handlekraft ved at skrive ind.

Du spørger om følgende i dit brev:
1. Kan min lærer gøre det, han gør ud fra en pædagogisk linje?
2. Hvor kan jeg klage over min lærer?

Det er svært at svare på, om din lærer pædagogisk kan forsvare de ting, han gør. Umiddelbart lyder det til, at han kører meget konsekvens-pædagogik – at der fx er konsekvenser ved at komme for sent. Det er der som sådan ikke noget i vejen med.
Men det, der bekymrer mig er, at du skriver, at han får flere elever til at bryde sammen. Det er grund nok til at kigge nærmere på, hvad det er han gør og stille et stort spørgsmålstegn ved, hvorfor han gør det.

I forhold til at klage over ham, så er det altid bedst at gå direkte til skolelederen. Men det er der flere måder at gøre på.
En løsning kunne være, at I holder et klassemøde – altså at I samles i klassen efter endt skoledag og samler historier. – Hvem har oplevet hvad? Få det skrevet ned.
Herefter kan en lille gruppe af jer gå til lederen og fremlægge klassens sag. Sørg for at aftale en tid med ham, inden I møder op. – Det vil være så ærgerligt, hvis I kom uanmeldt, og han/hun ikke har tid.
En anden mulighed er, at I laver en skriftelig klage (måske med hjælp fra nogle af jeres forældre) og får de elever, der har lyst, til at skrive under på klagen. Herefter afleverer i den til lederen, som så enten svarer jer skriftligt eller indkalder jer til møde.

Jeres mål må være, at I kommer i dialog med ledelsen om, at der er en lærer, I som klasse ikke trives med, og hvordan I bedst muligt får løst det.
Jeg er sikker på, at det hele nok skal gå med det mod, du har udvist i dit brev.

De bedste hilsener fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat