Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tudeprins

Hej bb.

Jeg er træt af at være tudeprimsesen i klassen.

Fra første til femte klasse græd jeg næsten hele tiden. Nu er jeg i ottende og er endelig vendet helt af med at græde.

Men jeg for stadigvæk tårer i øjnene rigtig tit, selv om jeg overhovedet ikke er kæd af det.

Alle tror jeg er vildt skrøbelig, og min tidligere bedste veninde stopper nogle gange samtaler og siger undskyld fordi hun tror jeg græder, det for mig faktisk til at græde og jeg hader mig selv for at gøre som klassen mener jeg skal. Iser når det er noget jeg hader at gøre.

Sidst det skete, snakkede jeg med min veninde og mit i samtalen sagde hun:”græder du eller hvad?” Og jeg sagde, ord for ord: ” Nej jeg gør ej, og lad ver med at spørge. Hvis jeg ikke siger til dig direkte at jeg er skadet mentalt, er jeg sikkert ikke skadet mentalt, så ver sød at stoppe med at spørge. Det føles som om alle i klassen mener at jeg er en lille pjevs der ikke ved hvad hun gør.”

Jeg føler at jeg gik for vidt men hvad kan jeg gøre?

Alle mener at jeg kunne græde når som helst og det er bare noget af det værste

Hilsen tudeprinsessen

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Pige på 13,

Det er stærkt, at du er bevidst og ærlig omkring din følsomhed. Det er så super vigtigt at være ærlig overfor sig selv, hvis noget er svært i stedet for at gemme det væk eller skjule det.

Det betyder ikke, at man skal sige alt til alle, men de mennesker, der betyder noget for en, der kan det være rigtigt godt at sige - som du allerede har gjort over for din veninde - at du nok skal sige til, hvis dine tårer betyder meget for dig.

Ja, det var måske en uheldig måde, du fik sagt det til din veninde på, men jeg tænker, at du var presset, og så kom det lidt uheldigt ud. Hvis du kan holde fast i dit mod og få fortalt din veninde, at du mente, hvad du sagde, men at det var en lidt uheldig måde, du kom til at sige det. Få en snak med din veninde og fortæl hende, at du er glad for hendes omsorg, når du har tårer i øjnene, men at det ikke altid betyder noget. Hvis din veninde ved besked, kan hun også være med til at støtte dig i andre situationer i klassen.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det kunne være godt for dig at snakke med din lærer om det, og så kunne din lærer måske på klassen lave et tema om følsomhed i teenageårene. SElvom man har let til tårer, så er man altså stadig en stærk person. Nogen græder indeni, nogen tør ikke vise det og andre viser det.

Det er meget normalt, at man begynder at føle stærkt på alting, når man bliver teenager. Det ene øjeblik kan man være super glad og det næste øjeblik meget ked af det. Man kan sige, at i teenagealderen skal man til at øve sig i, hvad det er man skal lukke ind i sit føletermometer.

Jeg ved fra andre unge, at de også øver sig i at holde styr på deres følelser. Jeg tænker, at du går i klasse med rigtigt mange, der har det som dig, men ikke har haft det samme mod som dig til at bede om hjælp. Jeg håber, at du kan finde mod og få talt med din lærer, om ikke hun kan være med til at få en snak i klassen generelt uden, at det er dig, der er midtpunktet.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat