Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært i skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Sikke et fint brev, du har skrevet til os. Jeg ved, der er rigtig mange børn og unge, der har det ligesom dig. Derfor er det rigtig godt, du har skrevet ind til os. Jeg vil meget gerne hjælpe dig, så godt jeg kan.

Jeg forstår godt, du ikke synes, det er særlig rart, når du rødmer i klassen. Især når dine klassekammerater kommenterer på det og griner af dig. Jeg forestiller mig, det kan gøre én rigtig utilpas og usikker. Og det er bestemt ikke nogle rare følelser at bære rundt på.

Jeg fornemmer også, din bekymring omkring dine karakterer fylder rigtig meget for dig. Det kan jeg også sagtens forstå.

Du skal vide, at det slet ikke er okay, det dine klassekammerater har gang i. Derfor er det rigtig godt, du reagerer, og søger hjælp.

Jeg ved, at det for de fleste, der rødmer, drejer sig om en periode, før det bliver bedre og måske går helt over. Nogle gange kan det kræve, at man får lidt hjælp.

Du skriver, du allerede har snakket med din mor om det. Det er rigtig godt. Det lyder dog lidt som om, hun ikke helt er klar over, hvor meget det faktisk går dig på. Måske kunne du tage en snak med hende igen. Fortælle hende, at du faktisk er rigtig ked af det. Og at du har brug for nogen, der kan give dig nogle gode råd til, hvordan rødmen kan forsvinde. Og ikke mindst få dem i klassen til at stoppe med de dumme kommentarer.

Måske kunne det også være en idé at tage fat i en af dine lærere på skolen. Hvis du tror, at den lærer, som du nævner i brevet, ikke vil tage det alvorligt, kan du måske prøve at tage fat i en af dine andre lærere. Hvilken lærer føler du dig tryg ved? Du skal vide, at din lærer har pligt til at hjælpe dig og gøre en indsats for at få stoppet drillerierne.

Det kan også være, at der er en skolepsykolog på din skole, som du måske kan tage fat i.

Uanset hvem du taler med, kan du overveje at vise personen brevet, du har skrevet til os. I det får du nemlig beskrevet rigtig fint, hvad der går dig på. Du kan også vise personen vores svar til dig.

Ved at skrive herind har du vist stor styrke og handlekraft. Den styrke og handlekraft håber jeg, du kan bruge til at få talt med din mor, lærer eller skolepsykolog, så I sammen kan 1) få sat en stopper for de dumme kommentarer og 2) tale om, hvad der skal til, for at din rødmen bliver bedre eller måske helt forsvinder.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat