Brev

Slut med folkeskolen og tryghed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15-årige

Det er en god ide at skrive herind, når du ikke længere kan holde din bekymring for dig selv.

Jeg kan godt se, at det må være svært for dig at miste din trygge lærer, der har betydet så meget for dig.

Du kan have ret i, at lærerne på gymnasiet måske er lidt anderledes end i folkeskolen. Men faktisk kender jeg mange unge, der har haft et tæt og godt forhold, til deres gymnasielærer. Man kan derfor ikke sige, at lærerne i folkeskolen er lettere at have ‘trygt forhold’ til end lærerne i gymnasiet. Jeg kender ligefrem personer, der føler sig tættere på en lærer i gymnasiet end i folkeskolen.

Måske kan det være rart at tænke på, at der ikke er nogen regel for, hvor ‘tætte’ lærerne er med deres elever på de forskellige skoler og uddannelsessteder.

Jeg kender derudover til unge, der har haft et fantastisk forhold til deres studievejleder på gymnasiet. Derfor ved jeg, at der er flere veje til trygge voksne i gymnasiet.

Mon du også taler godt med den studievejleder, du har nu? Måske kan du tage en samtale med hende (eller ham) om din bekymring. Med studievejlederen kan du tale om livet i gymnasiet, som på en del punkter er anderledes end i folkeskolen. Men selvom undervisningen er anderledes og skoleskift jo i sig selv er en udfordring – så er der rigtigt gode chancer for, at du vil falde til i gymnasiet.

Måske har du lyst til at tale med en rådgiver fra Elevtelefonen  om skiftet væk fra folkeskolen – og de bekymringer, man måske kan komme til at fokusere på. Det kan være rart tat dele disse bekymringer med en person, der selv kender fornemmelsen af at skulle forlade den velkendte folkeskole.

Det er godt, at du er okay med at fortælle min lærer om dine bekymringer, og at hun er meget nem at snakke med. Men du fortæller også, at hun virker som om, at hun for tiden har sine egne problemer. Derfor er det så godt, at du skriver herind – og måske endda taler med Elevtelefonen.

Hvis du nu ligger søvnløs og er ramt af bekymringer, så kan du altid ringe til os og få fat i en rådgiver, der kan tale mere med dig om skoleskiftet: Vi har nemlig fået døgnåbent! Du kan altid ringe tlf. 116 111 og tale med os os, hvordan du lettest tackler skiftet til gymnasiet.

Mange hilsner BørbnTelefonen

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat