Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoletræt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år, tak for dit brev med titlen "skoletræt".

Jeg synes, du i dit brev fint beskriver dit store dilemma: alle mener, det er bedst for dig at følge den 3-årige HF-uddannelse med kreativitet og kunst - mens du selv har det sådan, at du ikke har lyst til skolen.

Du skriver også, at du synes det er svært at kombinere en uddannelse med de problemer, du har og beskriver som depression, angst og OCD. Det kan jeg godt forstå, og jeg kan også godt forstå, at du synes det er svært, at dine forældre ikke lytter til dig eller forstår dine vanskeligheder.

Hvis du ikke har mulighed for at tage spørgsmålet om HF op med dine forældre, så de kan forstå det problem, du oplever, kunne du måske drøfte det med den psykolog, du nu har kontakt med? Har du i øvrigt fortalt dine forældre, at du gerne vil flytte hjemmefra? Og har I snakket om, hvilke muligheder der kunne være for dette? Og hvordan stiller de sig til det? Måske kunne I sammen tale med jeres kommunale sagsbehandler om muligheder/ideer?

Inden da kunne du f.eks. ringe til BørneTelefonen på 116 111 og fortælle mere konkret om din situation og så på denne måde få nogle råd til, hvad du kunne gøre?

De bedste hilsener

BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat