Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skoletræt…

hvad skal jeg gøre jeg er VIRKELIG VIRKELIG skoletræt!
Det har jeg været i 4 år nu!!!!!

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.
Tak for dit brev til brevkassen, hvor du ganske kort og præcist fortæller om, hvordan du har det med at gå i skole.
Når du igennem så lang tid har været skoletræt, tænker jeg det er super flot af dig, at du alligevel har holdt ud. Sådan noget som at være skoletræt, er dog en stor udfordring at stå med alene. Derfor tænker jeg også, at det er noget du skal overveje voksenhjælp til.
Måske har du allerede talt med dine forældre om det, men er det alligevel noget du kan prøve igen? Hvilken del af skolen er du mest træt af, har du spekuleret over det?
Er det specielle fag? Noget med kammerater eller måske noget helt andet? Selv om du er 14 år, og på vej til at være ung, har du stadig brug for ret mange timers søvn. Når jeg skriver det, er det fordi nogle børn jeg snakker med, oplever at være skoletræt, også fordi de mangler søvn.
Jeg spekulerer over, om du og dine forældre kan lave en aftale med din klasselærer. Det er nemlig sådan, at nogen skoler kan give en uges anderledes undervisning som praktik eller andre ting, hvordan mon det på din skole?
En anden mulighed som mange børn har stor glæde af er et års efterskole ophold. Mange efterskoler koster dog en del at gå på, så det er noget du skal tale med dine forældre om. Kan det være en ide for jer hjemme, at tale om sådanne muligheder med din skoles studievejleder? Måske har din studievejleder også nogle gode råd til jer, hvad tænker du om den ide?
Mange gange i mit svar til dig, skriver jeg I og ikke du, måske har du lagt mærke til det. Som jeg lige skrev til dig i starten af svaret, er det fordi sådan noget med skole og hvordan du har det med at gå i skole, meget er noget der også berører dine forældre. Hvis du finder det svært at tale med dine forældre, er det så en mulighed, at du viser dem dit brev og mit svar til dig? Eller vil det være bedre, at du viser det til en af dine lærere? Så i sammen kan finde ud af, hvordan det kan blive ok at gå i skole. Det kan være hjælp til lektier, flere udfordringer fagligt, mere søvn og hvad der nu kan være en hjælp for dig. Det håber jeg, at du har mod på at snakke med nogen om, som kender dig tættere.
Du er selvfølgelig også altid velkommen til, at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 111 116, og tale med en rådgiver.
Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen. 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat