Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14

Tak for dit brev, hvor du skriver om venskaber og det at føle sig tryg eller ikke tryg sammen med dem, man går i skole med. Jeg ved fra andre børn, at du ikke er den eneste, der har de følelser, som du beskriver. Så måske kan dit brev også hjælpe andre børn, ved at de kan læse, at de ikke er alene om at have det lidt svært med venskaber i skolen.

Du fortæller, at du allerede har haft to skoleskift, og at de er gået godt. Jeg tænker, det er de oplevelser der gør, at du ikke er så nervøs for at skifte skole igen, er det rigtigt forstået? Skoleskift er rigtig svære for nogle børn og ikke så svære for andre, og ud fra det du skriver, er du heldig at høre til den kategori, der ikke har haft det så svært. Det er godt, når nu du overvejer at skifte skole en gang til.

Du skriver, at du har svært ved at stole på dine klassekammerater, efter at du har oplevet, at de har fortalt noget videre, som du ikke brød dig om. Det kan jeg godt forstå, du ikke synes er rart. Jeg tænker, om du mon har talt med dine klassekammerater om den episode? Det kan være, at jeg nu skyder helt ved siden af, men kunne det tænkes, at dine kammerater ikke havde forstået, at det du fortalte, var fortroligt, så det ikke var for at sladre, at de havde fortalt det videre? Jeg kommer på den tanke, fordi du skriver, at der ikke er et dårligt fællesskab i din klasse, og jeg ved, at der også er nogle, der taler om hinanden netop fordi de rigtig godt kan lide hinanden og derfor også bekymrer sig om hinanden... Giver det mon mening?

Jeg forstår det sådan, at du både har nogle venner fra din tidligere skole eller fra det sted, du tidligere boede, og så har du også fået nogle gode venner i aftenklubben, er det korrekt? Det tyder på, at du har helt ret, når du skriver, at du er en populær type, som andre gerne vil være ven med. Jeg tænker, det er fordi du er en god ven og derfor har fortjent at være populær.

Når du så spørger, om jeg synes, du skal flytte skole igen, så du kan være mere sammen med dine venner fra aftenklubben, så vil mit svar umiddelbart være nej. Jeg tænker i hvertfald, at du skal overveje, om ikke det vil være muligt at skabe et godt kammeratskab i din nuværende klasse, uden at du måske behøver at være lige så fortrolig med dine klassekammerater, som du er med dine venner udenfor skolen? At have venskaber forskellige steder tænker jeg er en styrke, som giver dig en stor mulighed for at bruge dine venskaber til noget forskelligt, og måske behøver man slet ikke være lige fortrolig med alle sine kammerater og venner for at have det godt sammen..? Hvordan tænker du mon om den måde at se det på?

Inden jeg slutter mit svar til dig, så har jeg en idé, jeg gerne vil dele med dig, det håber jeg er i orden? Nogle skolelærere er meget åbne overfor at få forslag til emner, man kan arbejde med i klassen. Ville din lærer mon være åben for at sige ja, hvis du foreslog, at I skulle arbejde med venskab som et tema?

Jeg håber, du kan bruge mit svar til at tænke videre over, om du skal skifte skole igen. Hvis du gerne vil tale lidt mere om det, så er du også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf.116 111, eller skrive ind på BørneTelefonens chat. Der sidder også dygtige rådgivere, som gerne vil tale eller skrive med dig.

Held og masser af lykke til dig fra BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat