Brev

Skole skift efter 7

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Det kan være ret svært at se, hvad man kan gøre, når man står midt i en svær situation. Det kan virke som om, at der ikke rigtig findes en god løsning. Derfor kan man have brug for at tale med nogen om, hvilke muligheder man har – og hvordan man kan få det bedre. 

Det er så godt, at du allerede har talt med dine forældre om skolen. Det lyder som om, at de ved meget om, hvad der sker – og at de støtter dig. Måske kan du snakke lidt mere med dine forældre om, hvordan du har det med de forskellige muligheder? Hvis de ikke allerede har gjort det, kan det være, at dine forældre vil snakke med lærerne på din skole om, hvad de kan gøre for at du kan få det bedre i klassen? Det kan også være, at du har mulighed for at flytte ind i én af de andre klasser?

Du lyder som en klog, betænksom og fornuftig pige. Jeg er sikker på, at det har været helt rigtigt, at du har fortalt nogle ting til lærerne. Det er ikke dumt og forkert. Og du har helt ret: Der er slet ikke noget galt i at være venner med folk, der er hverken yngre eller ældre end en selv. Der er mange rigtig gode venner, som ikke har samme alder.

Men det lyder som om, at det kan være lidt svært, at være sig selv i din klasse. Nogle gange, kan stemningen i klassen gøre, at man glemmer hvordan man passer på hinanden og respekterer hinanden. Har I mon talt om det med lærerne? Skolen og lærerne har nemlig et ansvar for, at sørge for at alle børn har det godt i skolen. Og det betyder også, at hjælpe til med, at stemningen bliver god.

Hvis dine forældre har snakket med lærerne på din skole – og det ikke har hjulpet, kan du måske tale lidt mere med dem om, hvad det er ved de andre skoler, der gør dig bekymret. Det er nemlig også noget, som dine forældre kan tage en snak med skolelederen om, før du starter på en ny skole – så alle lærere er opmærksomme på, at du er lidt nervøs for, hvordan det vil gå.

Nogle gange kan man have nogle forestillinger om, at der er nogen, der ikke kan lide en. Måske fordi man har oplevet et møde med dem, hvor man følte det – eller måske fordi, at man har hørt, at de ikke synes godt om en. Men når man så først starter på samme skole som dem, kan det være, at de er helt anderledes. Måske kan de faktisk godt lide dig.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald lærernes opgave – også på de nye skoler – at sørge for, at alle elever på skolen behandler hinanden godt. Det er ikke altid, at man er ’de bedste venner’ med alle, men det er også OK.

Hvis I snakker med de andre skoler, eller lærerne på din nuværende skole, så kan det være, at du bliver klogere på, hvad du har mest lyst til.
Hvis du har lyst, er du også meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen, hvis du har brug for at vende det hele.

De kærligste hilsner og tanker
BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat