Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole og lektier

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg er glad for at du har skrevet til børnetelefonen, for jeg tror at der er flere og flere børn og unge, som føler sig stressede ligesom dig - og som ikke ved, hvad de skal gøre.

Du skriver i dit brev, at du har høje forventninger til dig selv og at du er bekymret for hvad der sker når du starter på gymnasiet – for der er der vel endnu flere lektier, end du har nu. Jeg tænker at det er noget med at finde en balance i tingene. For selvfølgelig skal du bruge tid på dine lektier, men det er også vigtigt at lave ting som giver dig energi og glæde i din hverdag.

Jeg ved ikke om det er noget, du har snakket med dine forældre om? Men måske kan de hjælpe dig, hvis de ved hvordan du har det? Det kan også være god idé at tale med en lærer om, hvordan du har det. Evt. kan du tage det op til en skolehjem-samtale? Det kan også være at det er noget I kan snakke om i klassen? Jeg tænker nemlig, at der sikkert er andre i din klasse, som har det ligesom dig. Måske kan I hjælpe hinanden, ved at snakke om hvordan man kan få det hele til at gå op i en helhed – og undgå at blive stresset.

Jeg tænker derudover, at det vil det være rigtig godt med nogle små ting i din hverdag, som giver din energi. Er der er noget, du godt kan lide og som gør dig glad, og som ikke handler om lektier eller pligter? Det kan være at høre til noget bestemt musik, gå en lille tur, lave mad eller bage. Det er også vigtigt at finde tid til venner/veninder, måske du har en veninde, som du kan snakke med om dine tanker, så I kan støtte hinanden i, at lektier er vigtige, men ikke alt i livet. Det er godt med gode karakterer, men det er ikke det eneste vigtige.

Det er vigtigt vi øver os i at vi stadig er ok, selvom vi ikke får et 12-tal hver gang. Måske du kunne overveje at finde en fritidsaktivitet du kan gå til, så du slipper lektierne lidt og få nogle ugentlige timer, hvor du slapper af og får energi ved fx at bruge din krop eller hygger med venner/veninder? 

De bedste hilsner fra børnetelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat