Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skole og job

Hej, jeg er en pige på tretten år, der gå i femte klasse. Ja jeg ved det to klasser ned er alt formeget. Jeg er ikke født i Danmark, men det var fordi at jeg ikke kun tale dansk dengang.Som I ved, var jeg lille dengang, tænkte jeg ikke meget over det.

Men Nu påvirker det MIG! Rigtig meget. Jeg hader mit liv…. WHY ME???Jeg føler mig virkelig UKLOG. Og der en dreng fra min klasse han få meget særbehandling han få hver kvarter en pause. Bagefter arbejdere han kvarter også ud igen.Han har ikke ahdh eller noget, det er Pisse unfair. Han burde at blive rykkede ned, det er altid udlændinge, der skal.

Jeg kender en der Thailænder der har en dansk pap-far. Han blev kunne rykket en klasse ned fordi at havde en dansk pap- far. Han kun ikke snakkede dansk eller noget,som helst. Jeg er meget bedre inden ham. Ellers kun han også bare blevet rykket to klasser ned ligesom mig. 🙁

Da jeg havde en forældre samtale i skolen samme med mine forældre, og læren gik det enormt dårligt. Da han så pludselig spurgte mig:”Hvorfor kan du ikke lide skolen? Efter han snakkede om mig hvordan det gik i klassen osv. med mine forældre. Jeg slog først en lam latter, det vidst han umærket godt tænkte jeg.Derefter sagde jeg mega flabet. “Hvad tro du?Jeg spillede bare på min mobil, indtil han sagde: Jeg skulle vend mig om..kig hen imod ham, det gjord jeg så.” Fordi at skal jeg blive rykkede to klasse ned?Og hvorfor to?Jeg var så svag, at jeg fik tåre i øjne.

Min mor begyndte at sige. noget jeg ikke kan huske.Han sagde, at han skal snakke med skoleinspektøren om det, hvad de kunne gøre. Men da vi var færdig gad jeg engang tag imod hans hånd. Jeg gik bare alene hjemme.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år

Tak for dit brev, du er virkelig godt til at beskrive, hvordan du har det.

Jeg kan godt forstå, det ikke er rart for dig at være så meget ældre end de andre i din klasse. Du er kommet i en alder, hvor man tænker mere over tingene, så det er ikke så sært, at du gerne vil gå sammen med andre på din egen alder. (Som du selv siger, så er det som regel ikke lige så slemt, når man er lille. Men man forandrer sig jo, og måske er de andre i din klasse slet ikke samme sted i livet, som du er lige nu..?)

Jeg kan forstå på dig, du fik fortalt din lærer, at det går dig på. Det, tænker jeg, var flot klaret! Det kan nemlig være rigtig svært at sige den slags til de voksne. Derfor var det heller ikke spor mærkeligt, at du fik tårer i øjnene.
Måske tænker du, at det var ubehageligt, at de voksne så dig blive ked af det? Men jeg kan ikke lade være med at tænke, at det nok alligevel ikke var så dumt endda. For det må da helt sikkert have givet dem noget at tænke over...

Jeg kender jo ikke din lærer, men han har jo i hvert fald opdaget, at du ikke er glad for skolen. Og nu har han også hørt dig fortælle hvorfor. Så måske kunne det faktisk blive starten på et samarbejde om, hvordan skolen kan blive bedre for dig at gå i..? 

Ville du mon have mod på at vise ham brevet til BørneTelefonen - gerne sammen med svaret? Jeg tror nemlig, at det kunne være rigtig godt, hvis de voksne på skolen opdagede, hvor meget det betyder for din trivsel, at du går i 5. i stedet for 7. kl... Hvis ikke du lige har tillid til ham, så kunne der måske være en anden voksen på skolen, som du turde gå til?

Jeg ved jo ikke, om det er realistisk, at du bare rykker op i 7. klasse nu, men måske kunne skolen godt ændre på noget, hvis det fik dig til at blive gladere og mere motiveret for at gå i skole..?
Jeg forestiller mig, at man i sin tid valgte at sætte dig to klasser ned, så du kunne få den bedste start og ikke kom bagud pga. sprogproblemer? Men hvis det får dig til at føle dig uklog, og at du bliver dårligere behandlet, fordi dine forældre ikke er danske, så er det jo ikke så godt...

Hvis du ikke synes om mine ideer med at få snakket mere med de voksne på skolen, så vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. (Det er gratis, og du er anonym.) Her kan du nemlig få en mere direkte snak med en rådgiver, og det kan somme tider være en stor fordel, når man er ved at finde på ideer!

De kærligste hilsner fra  BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat