Brev

Skole angst?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det lyder bestemt ikke rart, at du får det så dårligt over, at skulle i skole. Jeg kan rigtig godt forstå, at det er træls. Men hvor er det bare godt, at du kan mærke, at der er noget der ikke føles rigtigt inde i maven – det er en rigtig god ting, at kunne mærke efter i sig selv.

Jeg vil hjælpe dig så godt jeg kan.

Nogen gange kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig er ked af. Men du er ked af det, når du skal i skole – så har det nok noget med skolen at gøre.

Kunne du og dine forældre sætte jer sammen og lave en liste over de gode ting ved din skole/klasse og de ikke gode ting ved din skole/klasse?

På den måde kan det måske blive lidt nemmere at finde ud af; hvad der gør dig glad ved skolen/klassen og hvad du bliver ked af ved skolen/klassen.

Når I har fundet nogle svar på de ting, så kan I også komme igang med at finde ud af, hvad der skal til for at du trives i skolen/klassen.  Det kan I også tale med skolen om, så dine lærere også kan hjælpe med, at du får det godt i skolen/klassen.

Det er ikke godt at gå og være ked af det i lang tid. Man kan godt have dage eller et stykke tid, hvor man ikke lige synes, at alt er super sjovt. Men det skal ikke være i lang tid, så er der brug for hjælp til at få det bedre.

Du skriver skole angst i din overskrift til dit brev, mon du har talt med nogen om det? Er der nogen, en læge, som har fortalt det til dig…? Hvis det er angst du kæmper med, så er det også vigtigt, at du får hjælp til de tanker, som kan gøre det svært at komme i skolen. I nogle kommuner har man forløb til børn og unge, som kæmper med angst. Måske kunne du og din mor finde ud af, hvilke former for hjælp der er i kommunen og gennem lægen.

Jeg hører dig også sige, at din mor bliver sur og ked af det når hun ikke kan få dig afsted om morgenen. Det tænker jeg nok er et udtryk for, at hun bekymrer sig og gerne vil dig det bedste. Derfor tænker jeg også, at det ville give god mening, hvis du fik snakket med dine forældre om, hvordan du har det.

Hvis du har mod på det, kan du vise dem brevet du har skrevet ind til BørneTelefonen. Du kan også vise dem det svar vi har givet dig.

Dine forældre er også velkomne til, at ringe ind til ForældreTelefonen, hvis de vil have lidt rådgivning på telefonnummer 35 55 55 57.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat