Brev

Skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det var godt, at du skrev, for det lyder som om, at det går dig på at få karakterer. Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

De fleste mennesker synes, det er ubehageligt at blive vurderet, så det er almindeligt at føle ubehag ved karakterer. På BørneTelefonen taler vi med mange børn og unge, som bliver bekymrede for deres fremtidsmuligheder, når de får lave karakterer.

En karakter er som udgangspunkt et øjebliksbillede. Den fortæller, hvordan din lærer vurderer lige netop den opgave, som du har afleveret. Karakteren fortæller altså IKKE alt om, hvad du kan i et fag. Og karakteren fortæller slet ikke noget om, hvad du har mulighed for at lære.

Det lyder som om, at der er andre fag i skolen, som du føler dig langt mere sikker i. Altså ved du, at der er noget, som du er bedre til end matematik. Det er godt at du kender til at føle selvsikkerhed. Den følelse kan du nemlig bruge til at tro mere på dig selv. Det er helt almindeligt som menneske at være god til nogle ting og knap så god til andre.

Hvis du gerne vil forbedre dine karakterer i matematik, så foreslår jeg, at du taler med din matematiklærer om det. Lærere ønsker, at alle deres elever skal lære og blive bedre. Det er hele pointen med deres arbejde. Derfor tror jeg på, at din lærer vil hjælpe dig.

Prøv at spørge ham eller hende, hvad du kan gøre for at blive bedre i matematik. Hvad du måske kan starte med at øve dig på. Måske har han/hun endda nogle opgaver eller øvelser, som du kan træne med. At blive god til noget kræver nemlig øvelse.

Det kan også være, at du kan tale med din mor og far om, hvordan de kan hjælpe dig. Måske er der en af dem, der vil give dig lidt ekstra støtte med matematikken? En anden mulighed er, at ansætte en lektiehjælper. Det kan fx være en gymnasieelev, som kan en masse matematik.

Det kan også være, at du kan finde en lektiecafe på din skole eller på et bibliotek. Hvis du synes det lyder godt, så kan du spørge en af dine lærere, om de kender til lektiecafeer i nærheden, eller du kan måske prøve selv at søge på nettet.

Jeg foreslår at starte med matematikken, da det er et større fag med sine egne metoder og måder at tænke på. Kristendom ligger tæt op af dansk og engelsk, som du skriver, at du er god til. Derfor vil jeg tro, at du forholdsvis let kan gøre noget ved kristendom – og det kan godt vente lidt.

Du hører måske rigtig meget snak om karakterer og om, hvor vigtige de er. Prøv om du kan øve dig på at lukke ørene en smule. Hvis du gerne vil i gymnasiet, så sig til dig selv, at det kan du godt komme. Det kan godt være, at du må arbejde lidt ekstra med matematikken, men det er vigtigt, at du siger til dig selv, at det kan du godt klare. Når dine andre karakterer er gode, så bør det bestemt være muligt.

Til slut vil jeg også foreslå, at du taler med nogen af dine kammerater om det pres du føler. Det kan nemlig lette en lille smule, når du taler om det og oplever, at andre også føler det. Du har allerede vist, at du tør noget ved at skrive til BørneTelefonen.

Jeg håber, at du finder lidt mere tro på dig selv. Hvis du har lyst til at arbejde mere med matematikken, så ønsker jeg dig god arbejdslyst med det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat