Brev

Skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig pige.

Alle problematikker er velkomne her på BørneTelefonen, både store og små.

Jeg kan godt se, at både du og dine forældre har kæmpet for at finde en løsning, og jeg er ked af at høre, at det ikke er muligt at få plads i en anden klasse. Jeg forstår godt din frustation, og at du har brug for en forandring hurtigt.

Har dine forældre mon snakket med ledelsen på den skole du går på nu? Måske har ledelsen en mulighed for at ændre på tingene på den ene eller anden måde.

Hvad siger din lærer mon til mistrivslen i klassen? Hvordan har de andre elever det i klassen? Måske kan dine lærere lave noget i klassen, der ryster jer lidt mere sammen og gør at I får det bedre med hinanden. Det kan være nogle små teambuildings-øvelser, så man får set nogle andre sider af hinanden og på den måde måske giver mere plads til, at man godt kan være forskellige.

Én ting er sikkert og det er at du ikke skal være så ked af at gå i skole. Skolen har et ansvar for at alle har det godt i skolen, så du kan prøve at gå til ledelsen på din nuværende skole til at starte med og fortælle om problematikken og se om de kan gøre noget.

Du kan evt. give dine forældre nummeret til Børns Vilkårs ForældreTelefon: 35 55 55 57. Her kan de få vejledning i, hvordan de kan klage til skolens ledelse, hvis de ikke føler, at der bliver gjort nok i din sag.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat