Brev

Skifte studieretning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J

I et drivhus passet af en dygtig gartner kan selv de mest sarte blomster gro og blomstre. Omvendt kan den dårlige gartner slå selv hårdføre planter ihjel. 

Hvis din lærer er dit personlige drivhus gartner, tænker jeg derfor det er en god idé at finde ham/hende, hvor du føler du blomstrer mest. Det lyder til at særligt din samfundslærer er ved, at få nogle af dine blomster til at gå ud.

Det kan være svært allerede i 1.g at sige hvad du gerne vil efter gymnasiet. De fleste kommer i tvivl på et eller andet tidspunkt. Alligevel tænker jeg, at du måske kunne have glæde af, at tale med en studievejleder.

Måske kan I sammen finde ud af hvad du synes er rigtig sjovt, hvad du føler du er god til og hvordan du er som person. Alt det kan være godt at blive klogere på, når man skal vælge fag og fremtid. Måske kan du også bede om at komme på besøg i klassen med fysik A, matematik A og kemi B - fx i en uge?

Når jeg læser dit brev tænker jeg, at du er rigtig fornuftig og du er god til at mærke, hvad der gør dig glad.

Jeg ved, der er mange lektier og meget at se til i gymnasiet, men derfor skal det alligevel være sjovt.

Mit bedste råd er, at du skal vælge de fag du synes er sjove - hvor din interesse og motivation er, og hvor der er en lærer, der giver dig lyst til at lære og være nysgerrig.

Det vigtigste er, at  du passer dit eget drivhus, så alle de fine blomster, der spirer inden i dig kan få den næring de har brug for, så de kan vokse og blomstre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat