Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte skole i 9. klasse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, det føles svært for dig, at de fleste af dine venner fra klassen er taget på efterskole. Man kan virkelig komme til at føle sig alene i sådan en situation.

Jeg kan godt forstå, at du får lyst til at skifte skole til den, dine venner går på. Jeg kan også sagtens forstå dine tanker omkring, hvor vigtigt det er for dig, at tage dine eksaminer på den skole, du har gået på siden 0.klasse. Jeg må dog sige til dig, at jeg umiddelbart ikke tror, det vil være en god løsning. I 9. klasse lærer man en masse ting, og har om forskellige emner, som er dét, man kan komme op i til eksamen. Hvis du skifter til en anden skole, og skifter tilbage igen inden eksaminerne, risikerer du, at komme op i noget, som du slet ikke har haft om, da lærerne tilrettelægger undervisningen på forskellige måder. Man kan derfor ikke være sikker på, at man har om de sammen emner på hver sin skole. Hvis du skifter skole, kan det måske stille dig i en fagligt sværere situation, også til eksaminerne. Jeg håber, det giver mening for dig. Du kan måske også prøve at snakke med din klasselærer om det, og spørge hvad han/hun tænker om det.

Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært at koncentrere sig, hvis man ikke føler sig tilpas blandt sine kammerater. Jeg tænker dog, at I lige nu er en alder, hvor I udvikler jer meget. Derfor tror jeg godt, at det kan ændre sig. Måske bliver de piger, der opfører sig som ’barbiedukker’ nu, ikke ved med at gøre det. Det kan være, at de om kort tid ikke længere gider, at gøre alt for drengene, og at du så kan få noget tilfælles med dem. Jeg tænker også, at du sagtens kunne få noget til fælles med hende, der er venner med drengene. Hun har sikkert også brug for en veninde. Du kunne måske invitere hende med hjem til dig efter skole en dag, så I har noget sammen, når I ses i skolen. Hvad tænker du om den idé?

Selv om du føler, at det hele ser sort ud nu, så håber jeg, at det ændrer sig, så du kommer til at føle dig godt tilpas blandt dine klassekammerater. Du skriver, at du er rigtig glad for både skolen og lærerne, og det er rigtig vigtigt. En snak med lærerne om trivsel og tanker kan også hjælpe til, at I i klassen får snakket om det med at trives sammen - og fælles får sat fokus på det sociale i jeres klasse.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig et rigtig godt sidste skoleår.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat