Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Samme efterskole som min veninde?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng,

Tak for dit brev, som beskriver ærligt og flot, hvordan du har det lige nu med at din veninde også vil starte på den samme efterskole som dig.

Først vil jeg sige til dig, at det er super fedt, at du skal på efterskole og flot mod, du har til at springe ud i det. Jeg forstår godt din følelse af, at det kunne være rart at være helt alene om lige den efterskole. Det er en følelse, som du deler med andre unge, der ender op med at komme på samme efterskole, som deres bedste ven.

På rigtig mange efterskoler er det sådan, at man forsøger at sprede dem, som kender hinanden så meget som muligt. Hvis du er usikker på, om det er sådan på din efterskole, tænker jeg, at du sammen med dine forældre skal fortælle skolen at dig og din veninde kender hinanden og ikke ønsker at komme i klasse sammen og på samme værelsesgang. Jeg tænker, at det er en god viden for skolen. De ønsker også at alle får det bedste år, og hvis ikke de ved, at I ønsker det sådan, er det ikke sikkert, de tænker over det.

At snakke med skolen om alt dette betyder ikke, at du er en dårlig ven, men en ærlig ven som gerne vil passe på det venskab I har nu, og det er en måde at gøre det på, hvis I kommer på samme efterskole.

Det lyder ikke til på dit brev, at din veninde har haft let ved sin beslutning, selvom det måske er noget I har snakket om i mange år. I starten talte I jo også om, hvor godt det ville være at komme på efterskole sammen, nu hvor hun er flyttet langt væk. Denne følelse har din veninde måske gået med og ud fra den fundet lysten og modet til at komme på efterskole? Det er også nogle af de år i jeres liv, hvor der sker rigtig meget med en, og det er også i disse år, at man kan komme til at føle lidt usikkerhed på nyt. Måske er det derfor, din veninde har svært ved at tage beslutningen. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du tager snakken med hende igen og fortæller om dine forventninger til dit efterskoleophold og hvilken rolle du/I skal have over for hinanden, hvis hun kommer på din efterskole. Tit er det meget nemmere at få snakket om den slags ting, før I er i gang, og der er et problem. I sidste ende er det jo hende, der må bestemme, hvor hun ønsker at gå. Hun ser måske en stor tryghed I at du også er der og også en mulighed for at I igen kan komme lidt tættere på hinanden og måske er hun helt ok med de tanker du har omkring at ville møde nye mennesker og ligesom starte på en frisk. Uanset hvilken efterskole man vælger, kan man jo aldrig vide om der kommer til at gå nogen man kender, men det man kan være med til at bestemme, er den måde, man vælger at møde de andre på, både dem man kender og alle de nye.

Jeg forstår godt alle dine følelser, men jeg er sikker på, at der er plads til jer begge på efterskolen, hvis i får snakket om jeres forventninger inden.

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen og få andre voksen råd.

Held og lykke med et godt efterskoleår fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat