Brev

problemer i skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Det er godt, at du har skrevet her, så du kan få hjælp til at tale med din lærer, så din lære kan forstå, hvordan du har det.

Du skriver, at du er begyndt at være sur, irritabel og ked af det og at du kan lide at være alene. Det er rigtig trist, at høre at du har det sådan. Tit når man bliver ked af det og irriteret får man mere og mere lyst til at være alene, så måske hænger de to ting sammen.

Som du selv giver udtryk for, så er det rigtig vigtigt, at de voksne omkring dig hjælper dig. Og det det er rigtig synd, at du føler dine forældre er ligeglade og du ikke lige kunne fortælle hordan du har det til din lærer. Derfor er det rigtigt godt, at du vil have hjælp til at fortælle det til din lærer. Jeg synes det er et rigtig godt sted at starte.

Som jeg forstår det, har din lærer allerede indkadt dig til en samtale, men på grund af nervøsitet fik du ikke sagt, hvordan du har det. At dine lærere allerede har haft spurgt til dig, fortæller mig, at de har lagt mærke til, at du ikke har det så godt. Og at din lærer meget gerne vil hjælpe dig. Jeg vil foreslå dig, at du tager fat i din lærer og fortæller at du gerne vil tale sammen igen. Allerede ved, at du siger det, ved din lærer, at du har noget vigtigt på hjerte.

Det kan være en hjælp for dig, at have skrevet ned, hvad du gerne vil huske at sige til din lærer. Så kan du bruge det, hvis du igen bliver nervøs og har svært ved at fortælle det hele. Du kan også vise din lærer brevet , og der kan du også skrive, at du bliver nervøs og ikke kan de sige de ting, som du gerne vil sige. Eller vise det brev, som du ahr skrevet til mig, eller bare fortælle at du har skrevet til os. Det er så vigtigt at de voksne forstår, at du har det svært og at du har brug for deres hjælp.

Det kan også være, at din lærer kan hjælpe dig med at tale med dine forældre. Men det er en rigtig god idé at starte med din lærer. Det lyder som om, at din lærer godt kan se, at du har det svært for tiden. Det er godt at du har en voksen, som gerne vil lytte hjælpe.

Jeg vil også anbefale dig at bruge BørneTelefonen igen. Du kan altid ringe eller smse på 116 111, hvis du har brug for en voksen at tale med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat