Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Præstationsangst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år
Jeg kan godt forstå, at du følte dig presset til 9.kl. eksamen. Alvorlig sygdom samtidig med eksamenspres er en skrap mundfuld. Alligevel lykkedes det for dig at få et super gennemsnit. Det kan du være stolt af.
Det lyder også til, at du og din mor har en fin åbenhed omkring at tale om hendes sygdom – det er rigtig godt at I kan tale sammen, om det der bekymrer. Måske vil også være godt at tale med en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse eller andre unge som har forældre der er ramt at kræft? Hvis du tænker det vil være godt for dig, så kan du klikke ind på www.cancer.dk og læse om deres tilbud rådgivning til børn og unge.

Nu er du startet på HTX, og du har forhåbentlig fået en god start. Det kan også godt være, at du allerede oplever, at lidt af presset er taget af. Sommetider sker det nemlig, at de bange tanker forsvinder lidt, når man først er kommet i gang med det nye.
Men hvis du stadig føler dig rædselsslagen ved tanken om eksamenerne på HTX, vil jeg anbefale, at du snakker med skolens studievejleder om det. Hun/han er vant til at møde elever med eksamens skræk, så her vil du kunne få hjælp.
Kærlig hilsen og held og lykke med HTX fra BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat