Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pjækker!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse, det er svært for dig med gymnastik. Flot at du har haft mod til at skrive.

Du skriver, du gerne vil stoppe med at pjække. Det forstår jeg godt, du gerne vil. Jeg tænker, du pjækker, fordi det er for uoverskueligt lige nu for dig at få tøjet af i gymnastik. Det er aldrig sjovt at være den først udviklede og den sidst udviklede. Den følelse, som du har, deler du med mange andre piger og drenge, som er de første i klassen, der begynder at få bryster og behåring. Det er bare ikke alle, der har det samme mod som dig, og tør sige at de føler, som du gør. Jeg tænker, at de tanker du har om de forandringer, der sker med din krop, er der måske mange af dine veninder, der også har, og det er helt naturligt.

Det er dejligt, at du har en skøn familie og dejlige veninder. Jeg tænker, du skal snakke med din mor om, hvordan du har det med gymnastik og forklare hende, at det er svært for dig om fredagen, at du tit vælger at blive hjemme, selvom du godt ved, at det er forkert, og at du faktisk ikke ønsker at pjække. Men at det er det, du kommer til, fordi det er for uoverskueligt for dig om fredagen. Jeg ved godt, det kan være svært at tage hul på sådan en snak. Du kan eventuelt bruge dit brev og svaret fra os at snakke ud fra..?

Tit er det også sådan, at tanken er værre end virkeligheden, inden man skal tage hul på snakken. For nogle kan det også være en hjælp at skrive lidt ned på et stykke papir inden. Måske har du selv nogle forslag til, hvordan du kan overskue gymnastik i den her periode..?

Jeg tænker, det er vigtigt, du finder en løsning sammen med dine forældre, hvor du kommer med til gymnastik igen. Det nemmeste lige nu ville måske være at fritage dig for de timer, men det tror jeg ikke vil være godt for dig på sigt. Selvom det er svært, er det vigtigt, at du øver dig i at være i din krop. Måske bliver det også lettere for dig, da det tit er gennem bevægelse, man lærer sin krop bedre at kende.

Håber du kan bruge svaret. Du kan også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig, hvis du gerne vil vende det lidt mere, før du går videre med det.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat