Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Passer dårligt ind i klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej M

Jeg kan sagtens forstå, at du overvejer enten et klasseskift eller et skoleskift. Det lyder som om, at du ikke føler dig som en del af fællesskabet og det kan jeg godt forstå ikke er fedt.

Der sker rigtig mange ting i teenageårene med ens personlighed og ens omgangskreds. I udvikler jer på forskellige måder og det kan nogle gange være svært, at føle sig tilpas. Nogen gange kan man i perioder føle sig helt udenfor og føle sig mere moden end de andre. I andre perioder kan man føle det, som om man løber bagefter de andre, for at følge med. Det er meget almindeligt og de fleste fra din klasse vil sikkert kunne nikke genkendende til dine følelser. For det meste går det i sig selv igen og man kan finde sin plads i fællesskabet igen.

Andre gange gør det ikke og man føler sig langt fra sine kammerater. Her kan man overveje om et klasseskift eller skoleskift kan hjælpe en. Det er ikke nemt at skifte klasse, derfor vil jeg råde dig til, at tale med dine forældre om det – de kender dig godt og kan forhåbentligt råde dig til den rigtige løsning. Det vil også være en god ide, at tale med din klasselærer om det. Hun kan råde dig om det faglige og de bekymringer du har omkring dette. Lige som en snak, kan være en mulighed for I kan lære hende lidt bedre at kende. Det er også godt for din klasselærer at vide, hvordan I elever går og har det, så hun kan hjælpe jer til at trives og have det godt sammen i klassen.

En løsning kan også være, at ”holde” lidt ud og se om det ændrer sig. Og mens du ”holder” ud kan du bruge din energi på ting som du godt kan lide at lave, så dine tanker kommer på noget andet. 

Tag en snak med dine forældre, så du har nogle tæt på som forstår det du går igennem og som kan støtte dig, så du ikke står alene med det.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen  

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat