Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgen i omklædningen..

Brevet er anonymiseret af BørneTelefonen

Hej BørneTelefonen.

Var til svømning med skolen her for lidt tid siden og der skete noget. Altså vi var ved at klæde om, mig og 3 af mine veninder var lidt længere om at klæde om end de andre.

Vi hørte musik og dansede i omklædningen. Vi tænkte ik så meget over det da vi jo har set hinanden nøgne like 100 gange så det betød ikke noget at vi stod og dansede og fjollede sådan.

På et tidspunkt, da vi danser ser jeg at nogle af drengene havde åbnet døren på klem og kiggede MED deres telefoner.

jeg skreg og gemte mig, min veninde smækkede døren i og vi kunne alle høre hvordan drengene grinede. Da vi er tilbage på skolen kigger alle drengene på os og råber efter os. Det var så pinligt, men er for at være ærlig mest bekymret for de billeder og hvem der har dem..

håber jeg ka få et svar..

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tusind tak for dit brev. Det lyder til at være en ubehagelig oplevelse, så det er godt du skriver herind for at få lidt hjælp til at tackle den.

For hvad gør man egentlig i sådan en situation? Som du selv skriver, så er du mest bekymret for de billeder der eventuelt er blevet taget, og hvem der har dem.

Først og fremmest vil jeg sige at det er rigtig godt at du har reageret så hurtigt og har haft skrevet til os. Jo hurtigere man kan handle på det her, jo bedre.

I Danmark er det sådan at billeder af intim karakter der deles uden samtykke, altså uden at du har givet dem lov til det, er ulovligt. Det vil sige, at du rent faktisk kan anmelde de personer der har haft taget billeder af dig til politiet.

Til at starte med, ville jeg tage kontakt til mine forældre og fortælle dem hvad der er sket. Du synes formentlig det er rigtig pinligt, men du har jo ikke gjort noget galt. Det er meget normalt at piger i din alder, danser rundt i et omklædningsrum og har det sjovt.

Det er rigtig svært at skulle igennem det her alene, og derfor er det rigtig godt at have dine forældre med til at støtte dig.

I første omgang ville jeg tage fat i din klasselærer og skoleinspektøren, så de også bliver klar over hvad der er foregået. De har en forpligtigelse til at sørge for at dette ikke sker, og at det ikke sker igen. Hvis du ikke allerede ved helt konkret, hvem der har stået bag, skal i også sammen finde frem til hvem der har gjort det. Disse personer skal have besked på at slette billederne.

Hvis de ikke sletter billederne, og hvis skolen ikke tager ansvar for det der er sket, vil jeg anbefale dig sammen med dine forældre at anmelde de drenge der er tale om til politiet.

Her på vores hjemmeside, kan du også læse mere om, hvordan man kontakter politiet: Billeddeling

Red Barnet har her en række guides til sikker chat og hvordan man færdes sikkert på nettet. Under fanen ”slet det” har de også en række slettevejledninger til at få slettet billeder på diverse sociale medier. Linket er her: sletdet. Og det kan måske også være meget godt for dig lige at kigge lidt på de her sider.

Det er vigtigt at huske på at du ikke har gjort noget forkert, men det har dem som har taget billederne af dig!

Hvis det hele virker lidt overvældende for dig lige nu, er du også velkommen til at starte med at ringe ind til os på 116 111. Der sidder en rådgiver klar til at tale med dig og hjælpe dig, og vedkommende kan også hjælpe dig med at anmelde det, såfremt du ønsker det.

De kærligste hilsner

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat