Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs før engelsk time

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 13 år
Det er godt at høre, at du er glad for din nye klasse og for dine lærere – altså bortset fra det med engelsk.
Du har nok ret i, at nervøsiteten over engelsk, stammer fra dengang, du følte dig så presset, at du kom til at græde, og at du er bange for, at det skal ske igen.
Du husker selv den episode helt tydeligt, men du kan godt regne med, at de fleste af de andre nok har glemt det, så det er noget, der fylder inden i dig, og gør dig nervøs.
Det er fint, at du gerne vil være bedre til engelsk, og jeg synes, at du skal snakke med din engelsklærer om, hvordan du kan blive det. Så kan du også nævne din nervøsitet. Det kan godt hjælpe bare at få det nævnt. Måske har din engelsklærer nogle forslag til øvelser, du kan lave derhjemme sammen med dine forældre. Jo mere du prøver at snakke engelsk, jo bedre bliver  du.
 

Men samtidig tror jeg, at du skal holde op med at sammenligne dig selv med de drenge, der bare er vildt gode til at snakke engelsk. Det er du ikke lige nu, og det er en ærlig sag. Det vigtigste er, at du gerne vil være bedre og gerne vil lære noget mere.
Vi er ikke alle sammen vildt gode til alting, og du er sikkert vildt god til noget, som drengene ikke kan. Jeg tror, at det vil hjælpe på din nervøsitet, hvis du kan sige til dig selv, at du gør det så godt, du kan, og at det er ok, at du ikke er vildt god til engelsk.

Måske vil det være en idé at snakke med dine forældre om det, så kan de støtte dig i at tale med læreren sammen, så du kan få mere ro på i engelsk og blive dygtigere.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen
 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat