Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit Sande Jeg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære P. på 13 år.

Det er nogle fine og vigtige overvejelser, du giver udtryk for i dit brev. Og jeg synes, det er nogle meget modne overvejelser for en 13 årig dreng. Flot!

Du beskriver, hvordan du plejer at tage dig af andre, når de har det svært. Og det er noget, der er vigtigt for dig. Det lyder som om, du er god til det, for du fortæller, at alle nu har det fint. Det er et flot stykke arbejde, du gør der.

Det har sikkert givet dig en hel masse positivt at hjælpe andre, men du har nu opdaget, at der også er en anden måske lidt negativ side ved det. Du savner nemlig at kunne vise andre sider af dig selv, det du kalder dit sande jeg. 

Jeg kan fortælle dig, at mange gode hjælpere - også voksne - kender til det problem. De hjælper og hjælper andre, og pludselig opdager de, at de har glemt at få sig selv med. Mon ikke det er det, du mener?

Jeg kan ikke se noget modsætningsforhold mellem, at du har lyst til at vise noget mere af dig selv, og at du stadig kan hjælpe andre. Begge dele kan godt eksistere samtidig. Faktisk kan man endda sige, at det at vise sin lidt sårbare side frem kan være med til at udvikle et venskab. Venskabet bliver mere lige, når begge parter kan bruge hinanden til hjælp. Og ligesom du bliver glad af at hjælpe nogen - så vil andre sikkert også blive glad for at hjælpe dig. På en måde er det en gave, når man får lov at hjælpe andre. 

Så jeg synes, du skal følge din lyst til at åbne op for dig selv. Måske skal du fortsætte med de piger, du allerede er begyndt at tale med. Det lader til, at du har en rigtigt god fornemmelse for andre mennesker. Og tror jeg også, at du har en god fornemmelse for dig selv. Derfor jeg tror også, at du godt selv kan fornemme, hvor meget du skal åbne op. Så gør det stille og roligt uden at presse dig selv til mere, end du har lyst til.

Mange gode tanker fra

BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat